Een succesvolle date: vijf belangrijke dont’s

Je hebt binnenkort een date met een man of vrouw die je erg leuk vindt. Omdat je hem of haar zo leuk vindt, wil je graag dat jullie date een groot succes wordt. Hoe succesvol jullie eerste date is, is voor een groot deel ook afhankelijk van jouw gedrag tijdens het afspraakje. Welke dingen je zeker niet moet doen als je een succesvolle date wil met jouw grote liefde, lees je op deze pagina. Door je in de don’ts van het daten te verdiepen, weet je zeker dat je jouw date niet verpest.

1: Moeilijk doen over de rekening

Niemand wil gierig overkomen tijdens de eerste date. Wordt de rekening aan het einde van de avond gepresenteerd, dan is het belangrijk hier galant mee om te gaan. Ook als het bedrag op de rekening vrij hoog is, doe je hier niet moeilijk over. Je betaalt de rekening zelf of je betaalt de rekening samen, mocht je date dit voorstellen. Doe je moeilijk over de rekening, dan kan dit een hele slechte indruk achterlaten bij jouw date.

2: De hele tijd over jezelf praten

Sommige mensen gaan kwebbelen als ze zenuwachtig zijn. Omdat ze niet tegen stiltes kunnen, vullen ze de stiltes steeds op door ongecontroleerd te kletsen. Dit voelt misschien minder ongemakkelijk voor jezelf, maar niemand heeft zin in een date waarin er alleen over de ander gepraat wordt. Kun je niet goed tegen ongemakkelijke stiltes, dan kun je de stilte ook gebruiken om je date een vraag te stellen. Praat in ieder geval niet alleen over jezelf, want dit vindt geen enkele date leuk.

3: Heftige gespreksonderwerpen aansnijden

Iedereen heeft wel iets meegemaakt in zijn of haar leven. Deze bagage draag je iedere dag met je mee, maar je hoeft de bagage niet altijd ter sprake te brengen. Heftige gespreksonderwerpen als scheidingen, problemen met de kinderen en zeker psychische problemen kun je beter vermijden tijdens de eerste date. Je mag best zeggen dat je gescheiden bent en waarom, maar houd het luchtig en simpel.

4: Liegen

Het is soms zo gemakkelijk, even een leugentje vertellen om jezelf wat leuker over te laten komen. Al is een leugentje nog zo onschuldig, je kunt beter helemaal niet liegen op de eerste date. Vertel je op de eerste date een leugen en ga je hierna nog een keer daten, dan kun je hier namelijk last van krijgen. Zeg je bijvoorbeeld dat je ontzettend van paardrijden houdt, terwijl je eigenlijk een hekel hebt aan paarden? Dan kun je hier zeker last van krijgen, want wie weet wil jouw date bij jullie tweede afspraakje wel lekker een eindje gaan rijden.

5: De hele tijd met je telefoon zitten

Zit je continu met je telefoon tijdens jullie date, dan laat je eigenlijk zien dat je jouw telefoon interessanter vindt dan de persoon die tegenover je zit. Leg je telefoon gewoon weg als je gaat daten en je komt ook niet in de verleiding om de hele tijd te chatten, Facebooken of mailen.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply