Succes met daten als hoger opgeleide: drie belangrijke tips

daten hoger opgeleideVind je het belangrijk om een partner te vinden die hetzelfde opleidingsniveau heeft gedaan als jij? Dan kan jouw zoektocht naar de ideale partner net wat ingewikkelder worden. Waar andere mensen alleen kijken naar uiterlijke kenmerken, het karakter en praktische zaken als de woonplaats, moet jij ook nog kijken naar het opleidingsniveau van singles waar je mee in aanraking komt. Wil je jouw zoektocht naar een geschikte partner met hetzelfde opleidingsniveau zo succesvol mogelijk insteken, zonder dat het te moeilijk wordt? Gebruik dan de drie tips in dit artikel om dit mogelijk te maken.

Wees eerlijk over je eigen situatie

Eerlijkheid is de basis van iedere relatie. Begin je met een leugen, dan is de kans klein dat de betreffende relatie toekomst heeft. Je verwacht van je date dat hij of zij eerlijk is over zijn huidige carrière, maar dan moet je dit zelf ook doen. Heb je bijvoorbeeld HBO gestudeerd en ben je hierna na een jaar universiteit gestopt? Dan heb je geen universiteit gedaan, ofwel afgerond. Zit je net tussen twee banen in, dan kun je dit beter ook eerlijk zeggen. Het doet niets af aan jou als persoon, maar wel als je erover liegt.

Succesvol daten?

Maak het realiteit via Parship! Bij Parship vindt je voornamelijk hogeropgeleiden ouder dan 30 jaar met een serieuze relatiewens. 1 op de 3 vindt een relatie!

Wees niet te kritisch

Niemand is perfect: jij ook niet. Je kunt het opleidingsniveau van je partner erg belangrijk vinden, maar je moet zeker niet te kritisch naar alle eigenschappen van je date kijken. Het uiterlijk is vrij belangrijk, het innerlijk is erg belangrijk en de klik is nog belangrijker, dus als deze dingen goed zitten, is het eigenlijk al erg positief. Zit er 1 minpuntje aan je date, dan moet je hem of haar hier niet meteen op afrekenen. Leer elkaar nog beter kennen en beslis dan of er sprake is van een mogelijke toekomst, of niet.

Kijk ook naar de baan die iemand heeft

Het opleidingsniveau van je date is misschien erg belangrijk voor je, maar dit is niet het enige waar je naar moet kijken. Dat je date als 25-jarige een universitaire opleiding heeft afgerond, is natuurlijk erg positief. Toch is het interessanter om te weten wat iemand nú voor functie heeft, aangezien dit veel meer zegt over de kwaliteiten en de intelligentie van de persoon in kwestie. Check dus niet alleen het opleidingsniveau, maar vraag ook wat voor werk hij of zij doet en trek hier je conclusies uit. Bekijk de beste hoger opgeleiden datingsites van dit moment.

1 Comment
  1. Reply
    Jeannine oktober 31, 2016 at 10:07 pm

    Leuk artikel!

Leave a reply