Alles wat je moet weten over stashing

Ghosting, breadcrumbing, benching… Het zijn allemaal termen waar je bij het online daten mee te maken kunt krijgen. Een andere term die we steeds vaker horen in de online dating wereld (en ook daarbuiten, in de ‘real life’ dating wereld!), is stashing. Heb je geen idee wat deze term inhoudt? Lees dan snel verder, want op deze pagina lees je meer over stashing.

Wat is stashing?

Als er sprake is van stashing, ben je al een tijdje leuk aan het daten met een man of vrouw. De relatie wordt steeds serieuzer, maar je date houdt je angstvallig weg van zijn of haar familie, vrienden, kennissen, collega’s en andere contacten. Je komt al weken of zelfs maanden bij elkaar over de vloer, maar je hebt nog nooit iemand ontmoet. Zelf zou je graag kennis maken met de belangrijkste personen in zijn of haar leven, maar je date geeft niet thuis.

Stashing is een Engelse term. Als je deze vertaalt naar het Nederlands, krijg je een vertaling als ‘iets verstoppen’ of ‘iets bewaren op een veilige plek’. Dit is precies wat je date met jou doet. Je wordt verstopt of bewaard op een veilige plek, waar niemand je kan zien.

Waarom word je ‘gestasht’?

De meeste mensen die iemand stashen, doen dit omdat zij (nog) niet klaar zijn voor een serieuze relatie. Ze vinden het hartstikke leuk om te daten, maar de vele verplichtingen van een serieuze relatie vinden ze nog een beetje spannend. Om een serieuze relatie af te houden, stellen ze hun date nog niet voor aan hun familie, vrienden, kennissen en ga zo maar door. Als je nog niet voorgesteld bent aan de ouders, is de relatie nog niet officieel en blijven die vele relationele verplichtingen nog even ver weg. Tenminste, dit is hoe echte stashers erover denken.

Hoe ga je om met stashing?

Als je het prima vindt om ‘gestasht’ te worden en je date zelf ook ‘stasht’, is er niets aan de hand. Vind je dit wel vervelend, simpelweg omdat je een stapje verder wil in je contact met die leuke man of vrouw? Dan confronteer je jouw date hiermee. Wellicht gaan jullie nu in goed overleg toch naar de volgende stap: een relatie. Gebeurt dit niet? Dan raden wij je aan om verder te gaan. Je wil namelijk een echte relatie, geen stashing relatie. Het kan lastig zijn om afscheid te nemen, maar uiteindelijk word je hier veel gelukkiger van. Niemand verdient het om voor eeuwig ‘gestasht’ te worden!

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply