Snel je ex vergeten: hoe doe je dat?

Het is altijd moeilijk als een relatie ten einde komt, zeker als je zelf eigenlijk niet achter het beëindigen van de relatie staat. Ben jij sinds kort vrijgezel, maar moet je nog iedere dag aan je ex denken? Dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen om snel over je ex heen te komen. In dit artikel lees je niet alleen hoe je jouw ex gemakkelijker en sneller kunt vergeten, maar ook wat je juist niet moet doen als je jouw ex wat meer links wil laten liggen.

Snel je ex vergeten: do’s

Er zijn diverse dingen die je kunt doen om wat minder aan je ex te denken. Ten eerste is het belangrijk om gewoon lekker door te gaan met je dagelijkse activiteiten. Je gaat werken, je organiseert leuke activiteiten met vrienden, je gaat regelmatig naar je familie en je zorgt er gewoon voor dat je bezig blijft. Zet je heel je leven stop omdat je relatie beëindigd is, dan heb je niets te doen en blijf je maar aan je ex denken. Hoe moeilijk het ook is, je kunt beter doorgaan met je leven.

Ook raden wij je aan om afstand te nemen van je ex. Stuur geen berichten, weersta de verleiding om te bellen en kijk niet op zijn of haar social media accounts. Blijf je met elkaar in contact, dan is het alleen maar moeilijker om afscheid te nemen.

Tot slot geef je jezelf de tijd om over je ex heen te komen. Dit hoeft niet vandaag of morgen, maar mag gerust even duren. Je komt in een soort helingsproces als je relatie ten einde komt en je moet jezelf in dit proces de tijd geven om te herstellen van het verdriet.

Snel je ex vergeten: don’ts

Sommige dingen helpen je om je ex te vergeten, maar er zijn ook dingen die je beter niet kunt doen in deze situatie. Ten eerste raden wij je af om je ex op Facebook, Twitter, Instagram en andere social media netwerken te ‘stalken’. Kijk niet op zijn of haar pagina’s en houd je niet bezig met zijn of haar dagelijkse activiteiten. Doe je dit wel, dan blijf je veel te veel aan je ex hangen en kom je niet over hem of haar heen.

Daarnaast is het ook beter om niet meteen weer te gaan daten. Het is misschien verleidelijk om een nieuwe man of vrouw in je leven te brengen, maar dit kan de boel ook ingewikkeld maken. Natuurlijk mag je leuke dingen doen, maar je direct in een serieuze relatie storten is een wat minder goed idee.

Tot slot is het ook beter om niet in zelfmedelijden te verzwelgen. Het is vervelend dat je relatie tot een einde is gekomen, maar je hoeft jezelf niet maandenlang ontzettend zielig te vinden. Kop op, ga de deur uit en probeer verder te gaan met je leven. Hoe minder zielig je jezelf vindt, hoe gemakkelijker dit gaat.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply