Seks op festival: een go or no-go?

Voor veel mannen en vrouwen behoort seks in de buitenlucht tot hun ultieme seksfantasieën. De kans om betrapt te worden door voorbijgangers maakt seks in de buitenlucht een stukje spannender dan de seks die je normaal in bed hebt. Een van de plekken om seks met elkaar te hebben, is seks op een festivalterrein! Het komt zeer regelmatig voor dat mensen hier nieuwe vrienden leren kennen, om vervolgens onder invloed van een paar glaasjes alcohol een tentje op te zoeken. Is het echter wel zo slim om seks te hebben op een festival? Wij zochten het voor je uit!

Voorbereidingen op een festival

Mocht je van plan zijn om seks te hebben op een festival, of dit in ieder geval niet te ontlopen, dan dien je nodige voorbereidingen te treffen. Zorg bijvoorbeeld altijd voor een condoom, zowel als man, als ook als vrouw zijnde. Met een condoom kun je de kans op het oplopen van verschillende SOA’s aanzienlijk verkleinen. Je moet er toch niet aan denken, dat je kort na het festival opmerkt dat je schaamluis of hepatitis A/B hebt? Voor een vrouw geldt hierbij dat ook het meenemen van de pil essentieel is, als je geen spiraaltje hebt tenminste.

Een tweede punt om rekening mee te houden is het feit dat er op een festivalterrein vaak nauwelijks of hele smerige douches zijn. Lekker douchen en scheren zal dus vrijwel niet mogelijk zijn tijdens je bezoek aan het festival. Om te voorkomen dat je een onhygiënisch gevoel krijgt, is het raadzaam om je voorafgaand aan het festival goed te scheren. Ook kun je babydoekjes meenemen, die het reinigen van je lichaam heel eenvoudig maken. Op de babydoekjes zit al een reinigende vloeistof. Natuurlijk mag ook schone kleding niet ontbreken als je een festivalterrein bezoekt.

Tip: laat een babybadje opblazen en vullen met water. Dit is de ideale manier om jezelf enigszins te reinigen als er geen douches op het festivalterrein te vinden zijn!

Slaapplek voor het hebben van seks

In veel gevallen gebruiken festivalgangers een tentje om de nachten door te komen, voor zover zij tijdens het festival slapen. Kies bij voorkeur voor een tweepersoonstent, zodat je voldoende ruimte hebt voor spullen en eventueel een vrijpartij. Ook het matras wat je meeneemt is belangrijk, want je wilt wel van enig comfort kunnen genieten tijdens de nachten. Kies bijvoorbeeld voor een dik schuimrubberen matras, of een luchtbed!

Naast je tent zijn er op een festivalterrein natuurlijk meer plekken om de liefde te bedrijven. Vaak worden de festivals op afgelegen terreinen georganiseerd, waardoor er altijd wel een struikje of bosje te vinden is om seks te hebben. Het is erg onverstandig om seks te hebben op de toiletten op een festivalterrein. Niet alleen zijn deze toiletten vaak erg onhygiënisch, ook is de kans groot dat je wordt opgemerkt door voorbijgangers. Zij kunnen filmen of foto’s maken, waar je tijdens een vrijpartij niet op zit te wachten.

Maak duidelijke afspraken met medefestivalgangers

Veel mensen gaan met een grote groep naar een festival. Het kan als zeer onprettig worden ervaren als je seks hebt met andere festivalgangers, terwijl je vrienden of kennissen in de tenten rond je eigen tent liggen. Om ongemakkelijke situaties te voorkomen kan het verstandig zijn om vooraf afspraken te maken over het hebben van seks met anderen. Wellicht spreken jullie af dat dit geen probleem is, zodat je vrij je gang kunt gaan. Het kan echter ook voorkomen dat mensen aangeven dat ze liever geen seks hebben binnen de groep. In dit geval kun je ze vragen om je bij een mogelijke sekspartner weg te halen als het mis dreigt te gaan.

Doordat er tijdens een festival vaak veel gedronken wordt kan het behoorlijk lastig zijn om jezelf onder controle te houden. Daarbij kunnen mannen en vrouwen schaars gekleed zijn, doordat het zeker in de zomermaanden vaak erg warm is. De combinatie van beide factoren kan je een opgewonden gevoel geven, waardoor de kans op een vrijpartij tijdens festivals groter is dan normaal.

Wanneer je de juiste voorbereidingen hebt getroffen, duidelijke afspraken hebt gemaakt met vrienden en over een goede seksplek beschikt, is er echter weinig mis met een vrijpartij tijdens het festival. Probeer je keuze echter altijd te overdenken, voordat je daadwerkelijk met een andere festivalganger het bed in duikt!

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply