Samenwonen: wanneer wel en wanneer niet?

samenwonenHeb je al een tijdje een relatie en merk je dat je toe bent aan de volgende stap, dan kun je ervoor kiezen om bij elkaar in te trekken. Samenwonen is heel leuk en spannend, maar is niet iets wat je zomaar even doet. Zo moet je je niet alleen afvragen of je klaar bent om samen te gaan wonen, maar ook waar jullie dan gaan wonen. Op deze pagina lees je niet alleen wanneer het verstandig is om samen te gaan wonen, maar ook hoe je de keuze maakt waar jullie dan samen gaan wonen.

 

Wanneer ben je er klaar voor om samen te gaan wonen?

Ten eerste merk je of je klaar bent om samen te gaan wonen door een bepaald gevoel dat je krijgt. Denk je steeds vaker na over samenwonen, om wat voor reden dan ook, dan kan dit al een teken zijn om samen te gaan wonen. Eigenlijk voel je zelf wel wanneer het moment van samenwonen een goed moment is.

Ten tweede gaan veel stelletjes om praktische redenen samenwonen. Dit is wat minder romantisch, maar helemaal niet raar of verkeerd. Zijn jullie bijvoorbeeld altijd samen, dan is het een logische stap om bij elkaar in te trekken. Zeker als jullie allebei een woning hebben en een van de twee huizen de helft van de tijd niet bewoond wordt, is het een logische stap om dit huis los te laten.

Vind je grote liefde op Pepper

Op Pepper.nl vind je de leukste singles, alleen met complete profielen. Je kunt betrouwbaar daten want alle profielen worden handmatig gecontroleerd. Kom makkelijk en snel in contact met andere serieuze singles

Wanneer kun je beter niet gaan samenwonen?

Sommige mensen zien samenwonen als een laatste redmiddel om de sleur in de relatie te verbeteren of andere relationele problemen aan te pakken. Samenwonen kan inderdaad helpen en een gunstige invloed hebben op relationele problemen, maar dit is zeker niet altijd het geval. Is de basis van jullie relatie niet goed, dan komt dit zeker naar voren als jullie samen wonen. Dit zorgt voor nog meer problemen in de relatie, eventueel met het verbreken van de relatie tot gevolg.

Ook is het beter om niet samen te gaan wonen als een van de twee dit niet wil. Wil je partner dolgraag samenwonen, maar ben jij hier echt nog niet aan toe? Doe het dan zeker niet. Samenwonen lukt alleen als jullie er allebei achter staan.

Waar gaan jullie wonen?

Het maakt niet uit waar jullie gaan wonen, als dit maar samen besloten wordt. Heeft je vriend een geweldig appartement en zie je jezelf hier wel intrekken, dan is dit een logische keuze. Heb jij juist een mooie woning en ligt dit huis ook nog eens in de buurt van het werk van je vriend? Dan is het logischer als hij bij jou intrekt. Vinden jullie het leuker om samen een huisje te zoeken, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Een voordeel van het samen zoeken van een huis, is dat je er echt jullie stempel op kunt drukken. Trek je bij je vriend in of komt hij bij jou, dan is het in het begin vaak wat lastiger om er echt ‘jullie’ huis van te maken. Betrek je een nieuwe woning, dan gaat dit vanzelf. Bekijk de top 10 datingsites van dit moment.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply