Ruzie met je partner: het is niet altijd slecht!

Iedereen heeft wel eens ruzie met zijn of haar partner. Je irriteert je omdat je partner nooit iets opruimt, je partner vindt dat je een vervelende opmerking hebt gemaakt, je vindt de vrienden van je partner niet leuk en ga zo maar verder. Het is niet leuk om ruzie te maken, maar het is zeker niet alleen maar slecht om af en toe tegen elkaar uit te vallen. In dit artikel lees je wat de twee voordelen van een ruzie zijn, maar ook wanneer de ruzies met je partner wel een probleem zijn voor de relatie.

De voordelen van een ruzie met je partner

Er zijn twee belangrijke voordelen verbonden aan het ruziën met je partner. Het eerste voordeel van een ruzie, is dat jullie even jullie frustraties uit kunnen spreken. Irriteer je je al langer aan iets wat je partner doet of heeft gedaan, maar heb je hier nooit iets van gezegd? Dan kan dit zomaar naar boven komen tijdens je ruzie. Je partner heeft vast ook wel een paar dingen waar hij of zij mee zit en ook deze dingen komen naar boven tijdens de ruzie. Jullie spreken alles uit en hierna zijn de frustraties verdwenen. Een ruzie is even een dieptepunt, maar hierna kan de relatie alleen maar verbeteren.

Een ander voordeel van een ruzie met je partner, is dat jullie hierna extra lief tegen elkaar doen. Jullie hebben allebei spijt van de ruzie en komen daarom dichter tot elkaar. Ook zeker niet verkeerd: de goedmaakseks die je na de ruzie kunt hebben. Sommige mensen zeggen dat dit de beste seks is die je kunt hebben, dus alleen al voor de goedmaakseks is het helemaal niet erg om af en toe ruzie te hebben.

Ruzie met je partner: wanneer is het een probleem?

Iedereen heeft wel eens ruzie met zijn of haar partner en dit is helemaal niet erg. Toch is het ook zeker niet goed als je regelmatig ruzie hebt met je partner, als de ruzies erger worden of als dezelfde ruzies steeds terugkomen. Zeker als jullie ruzies jullie eigen geluk in de weg gaan staan, is er sprake van een probleem. In dit geval kun je ervoor kiezen om professionele ondersteuning in te roepen (bijvoorbeeld bij een relatietherapeut) of toch voor jezelf te kiezen en een einde te maken aan de relatie. Ruziën is niet erg, maar het is wel erg als je niet gelukkig bent met je partner door de ruzies die jullie hebben. Spreek het uit, probeer het op te lossen en kies voor jezelf als dit niet anders kan.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply