De rekening betalen op een date: wie betaalt wat en wanneer?

Veerste-date-wie-betaaltroeger was het gebruikelijk dat de man vrijwel alle rekeningen betaalde tijdens het daten, maar tegenwoordig is dit wel anders. De meeste vrouwen vinden het niet prettig meer om alles voor zich te laten betalen en willen daarom bijdragen aan de rekeningen van het daten. Dit is erg fijn voor de man, maar het kan ook voor ongemakkelijke momenten zorgen bij het voldoen van de rekening. Om te voorkomen dat het ongemakkelijk wordt op jouw date, geven we je in dit artikel enkele tips over het betalen van de rekening tijdens het daten.

De rekening betalen op de eerste date

De meeste mensen kiezen ervoor om de rekening van de eerste date te splitten. Dit wil niet zeggen dat je echt apart af gaat rekenen aan het einde van de date, maar dat een iemand de rekening in het restaurant betaalt en de ander gewoon de helft van de rekening terug geeft. Om ongemakkelijke momenten te voorkomen bij het betalen, kun je gewoon voorstellen om de rekening te splitten. Gaat het om een rekening van minder dan 10 euro, dan is het misschien een beetje vreemd om dit te vragen. Bij dit soort lage rekeningen raden wij je dan ook aan om de rekening gewoon zelf te betalen. Is de rekening hoger, dan kun je wel voorstellen om de kosten van de date te delen.

Ontmoet je grote liefde op Pepper!

Op pepper.nl vind je de leukste singles, alleen met complete profielen. Je kunt betrouwbaar daten want alle profielen worden handmatig gecontroleerd. Kom makkelijk en snel in contact met andere serieuze singles

De rekening betalen als je al langer samen bent

Ben je al langer aan het daten, dan is het minder lastig om af te spreken wie de rekening betaalt. Je bespreekt samen wat jullie gaan doen en je bespreekt samen wie de kosten hiervoor betaalt. Nodig je iemand uit voor een etentje, dan is het bijvoorbeeld logisch om de kosten hiervoor te betalen. Word je zelf uitgenodigd, dan kun je er vanuit gaan dat je date de kosten betaalt. Ga je gewoon samen daten, dan deel je de rekening of betaal je om en om.

De rekening betalen als je niet genoeg geld bij je hebt

Het kan altijd voorkomen dat je gaat dineren, drinken of lunchen en dat de rekening net wat hoger uitvalt dan verwacht. Heb je niet genoeg cash geld bij, dan los je dit op door de rekening in zijn totaliteit te pinnen en je date de helft contant te laten geven of over te laten maken. Heb je ook niet genoeg geld op je rekening, dan vraag je of je date het goed vindt als je de helft contant of per overschrijving betaalt. Stel je dit op een nette manier voor, dan is dit helemaal niet raar en zal je date hier zeker geen problemen mee hebben. Bekijk de top 10 datingsites van dit moment.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply