Profielen op datingsites: zijn ze echt of nep?

profielen datingsites echt nep

De meeste datingprofielen die je op een datingsite tegenkomt, zijn profielen die door echte mensen gemaakt zijn. Deze mensen gebruiken de betreffende datingsite voor hetzelfde doeleinde als jij, namelijk om hun ideale partner te vinden. Natuurlijk zitten er soms fake profielen tussen op een datingsite, maar dit betekent zeker niet dat alle profielen van een datingsite nep zijn. Ben jij actief op een datingsite en vraag je je af of een profiel op deze website echt of nep is? Lees dan in dit artikel hoe je kunt controleren of een profiel op een datingsite echt is en je voorkomt dat je in contact komt met fake profielen.

Check de inhoud van het profiel

Soms kom je er al snel achter of een profiel echt of nep is door de inhoud van het betreffende profiel eens goed door te nemen. Zien de foto’s er bijvoorbeeld veel te professioneel uit? Dan is de kans aanwezig dat het om een fake profiel met fake foto’s gaat. Is de profieltekst veel te commercieel of heb je het idee dat de tekst door een professioneel bedrijf geschreven is? Dan is de kans ook groot dat het om een fake profiel gaat. Bij twijfel, neem je gewoon geen contact op met de persoon achter het profiel en laat je het betreffende profiel links liggen.

Controleer of iemand actief is op social media

Je kunt eenvoudig controleren of de persoon achter een profiel echt bestaat door te kijken of deze man of vrouw misschien actief is op Facebook, Twitter, Instagram en/of LinkedIn. Vind je iemand terug op LinkedIn en ziet dit profiel er echt uit, dan is de kans groot dat deze persoon gewoon echt bestaat. Kun je de persoon in kwestie niet op social media vinden? Dan kan dit betekenen dat hij of zij geen social media heeft, een andere naam gebruikt op de datingsite of helemaal niet bestaat. Het is in ieder geval goed om in dit geval wat meer op je hoede te zijn als je een gesprek aan gaat met deze persoon.

Ga het gesprek aan

Tot slot kun je controleren of een profiel echt is door het gesprek met de man of vrouw achter het profiel aan te gaan. Krijg je alleen standaard antwoorden op je vragen of wordt er zelfs ontwijkend gereageerd op vragen die je stelt? Wees dan op je hoede, want dan is de kans groot dat het om een fake profiel gaat.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply