De vijf populairste datingsites voor jongeren

Niet alleen singles van 30 jaar en ouder zijn actief op datingsites. Ook jongeren vinden het leuk om online te daten. Maar op welke datingsite moet je zijn als je singles tussen de 18 en 25 jaar oud wil ontmoeten? Je lees het in dit artikel. Zo beschrijven we in dit artikel de vijf populairste datingsites voor jongeren.

De datingsites die in dit artikel beschreven worden, staan in willekeurige volgorde. Alle datingsites die hieronder worden beschreven, zijn dan ook uitermate geschikt om een leuke single tussen de 18 en 25 jaar oud te ontmoeten.

Pepper

Pepper is erg populair onder jongeren. Dit komt omdat deze datingsite iets anders in elkaar zit dan andere websites. Maak je een profiel aan op deze datingsite, dan hoef je geen lange introductietekst te schrijven of vragen te beantwoorden in je profiel. Je stelt jezelf namelijk voor aan andere singles door een fotocollage samen te stellen. De foto’s van jou (en eventueel je vrienden, je familie, je huisdieren en ga zo maar door) laten andere singles zien wat voor persoon jij bent. Zo helpt Pepper je leuke matches te vinden aan de hand van foto’s, niet aan de hand van taaie profielteksten.

Badoo

Badoo is een internationale datingsite. Deze website is dan ook ideaal voor jongeren die niet per se een Nederlandse partner zoeken, maar het ook leuk vinden om met singles uit het buitenland in contact te komen. Bovendien is deze datingsite ideaal als je stage gaat lopen, gaat afstuderen of gaat werken in het buitenland. In dit geval kun je deze datingsite namelijk gewoon blijven gebruiken om je zoektocht naar liefde voort te zetten. Overigens kun je Badoo niet alleen gebruiken om de ware liefde te vinden, maar ook om nieuwe vriendschappen te sluiten. De datingsite is erg veelzijdig.

Relatieplanet

Relatieplanet is de grootste datingsite van Nederland. De meeste leden van deze website zijn 30 jaar en ouder, maar er zijn ook zeker singles actief die tussen de 18 en 25 jaar oud zijn. Zeker als je in het oudere leeftijdssegment van jongeren (20 tot 25 jaar oud) op zoek bent naar een leuke single, is de kans groot dat je slaagt op deze website.

Lexa

Er zijn ook veel jongeren actief op Lexa, een van de grootste en bekendste datingsites van het land. Een groot voordeel van deze datingsite, is het feit dat de website een beetje op Facebook lijkt. Jongeren weten precies hoe ze Facebook moeten gebruiken en banen zich dan ook erg gemakkelijk een weg door datingsite Lexa. Ook goed om te weten: Lexa heeft ook een mobiele app. Dit betekent dat je ook mobiel kunt daten als je je inschrijft voor deze datingsite.

LoveMatch

Tot slot is er nog de datingsite LoveMatch. Een groot deel van de gebruikers van deze datingsite is tussen de 18 en 35 jaar oud. Het zal misschien lastig zijn om 18-jarige singles tegen te komen op de datingsite, maar singles rond de 25 jaar oud zijn er zeker op LoveMatch. En omdat de datingsite steeds bekender wordt onder jongeren, is de kans groot dat er over een maand al meer jongere singles actief zijn op de website. Groot voordeel van LoveMatch: je kunt dit online dating platform gebruiken zonder abonnement. Wil je deze datingsite even proberen? Dan is dit gewoon mogelijk, zonder dat je direct aan een duur abonnement vast zit.

Andere online platforms voor online dating

De meeste datingsites kosten geld en veel jongeren willen geen geld betalen om leuke vrouwen of mannen te ontmoeten. Schrijf jij je om dezelfde reden liever niet in op een datingsite? Dan kun je ook andere online platforms gebruiken om leuke singles te ontmoeten. Denk hierbij aan social media platforms als Facebook, Instagram, Twitter en Snapchat, maar ook aan dating apps als Tinder en Happn.

Zeker Tinder en Happn zijn populair, al is niet iedereen even grote fan van deze mobiele applicaties. Veel mensen die Tinder en/of Happn gebruiken, doen dit namelijk om een one night stand te scoren. Het aantal serieuze singles dat gebruik maakt van deze apps, is beduidend kleiner. Ben je echt op zoek naar jouw ware liefde? Dan is het goed om hier rekening mee te houden. Door van tevoren te vragen wat iemands bedoelingen zijn, voorkom je dat je achteraf gekwetst wordt als jij veel meer wil dan de ander. Veel plezier met daten!

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply