Een penvriend(in) ontmoeten via het internet: 5 tips

Vroeger hadden veel mensen een penvriend of penvriendin. Veel mensen denken dat het fenomeen penvrienden echt iets van vroeger is en dat er vandaag de dag niemand meer vrienden schrijft naar een vreemde, aan de andere kant van de wereld.

Toch is dit zeker niet het geval. Ook vandaag de dag zijn er nog veel mensen die regelmatig een brief sturen naar een penvriend of penvriendin, of zelfs naar meerdere penvrienden. Lijkt jou dit ook wel wat? Lees dan in dit artikel hoe je een penvriend(in) kunt ontmoeten via het internet.

Tip 1: plaats een online advertentie

Als je vroeger een penvriend(in) zocht, plaatste je een oproepje in de krant of in een bekend tijdschrift. Dit wordt nog steeds gedaan, maar dan voornamelijk door de oudere generatie. Zoek je een jongere penvriend(in), dan kun je beter op een andere manier op zoek gaan naar een leuk contact.

Een goede manier om een penvriend(in) te vinden, is door een advertentie te plaatsen op een online advertentieplatform als Marktplaats. En wil je een penvriend(in) uit het buitenland vinden? Zoek dan uit welke advertentieplatforms er in het buitenland gebruikt worden en zet hier een advertentie op. Wil je bijvoorbeeld een Amerikaanse penvriend(in)? Dan onderzoek je welke advertentieplatforms er in Amerika gebruikt worden, om hier vervolgens advertenties op te zetten.

Tip 2: gebruik een datingsite

Je kunt ook gebruik make van een datingsite om een leuke penvriend(in) te vinden. Schrijf je je in voor een datingsite als Relatieplanet of Lexa, dan is de kans groot dat je voornamelijk in contact komt met mensen die op zoek zijn naar liefde. Dit is natuurlijk prima, maar misschien niet zo handig als je zelf alleen een penvriend(in) zoekt.

Wat je beter kunt doen, is je aanmelden voor een website waar meer mensen actief op zoek zijn naar nieuwe vrienden. Dit zijn websites als Badoo en InviteMe. Je kunt deze websites alleen in Nederland gebruiken (door te filteren op Nederlandse profielen), maar ook in het buitenland. Dit maakt de datingsites ook uitermate geschikt voor mensen die een penvriend(in) uit het buitenland willen ontmoeten.

Extra tip: geef in je profiel duidelijk aan waar je naar op zoek bent. Ben je niet op zoek naar liefde? Dan kun je dit duidelijk aangeven, om te voorkomen dat je allerlei liefdesverklaringen ontvangt.

Tip 3: wees kritisch in je selectie

De meeste mensen zoeken een penvriend(in) voor enkele jaren, niet voor eventjes. Om enkele jaren in contact te kunnen blijven, moet je wel een klik hebben met iemand. Wees daarom kritisch bij het zoeken naar en uiteindelijk het selecteren van jouw penvriend(in). Stel hem of haar eerst wat vragen en achterhaal aan de hand van de antwoorden op deze vragen of jullie bij elkaar passen. Voel je niet echt een klik? Dan kun je beter door blijven zoeken naar een écht leuke penvriend. Voel je wel een klik? Dan kun je de eerste brief alvast gaan schrijven.

Natuurlijk kan het voorkomen dat je uiteindelijk toch geen klik blijkt te hebben met iemand. Dit is niet erg. In dit geval stop je het contact, om gewoon op zoek te gaan naar een nieuwe penvriend(in). In ieder geval heb je nu al even kunnen oefenen met brieven schrijven én weet je beter wat je wel en niet zoekt in jouw penvriend(in).

Tip 4: trek iemand eerst even na

Het schrijven van brieven naar een penvriend(in) klikt erg romantisch. Het is iets minder romantisch om je contact eerst na te moeten trekken voor je start met schrijven, maar toch is het verstandig om dit te doen. Je wil namelijk wel zeker weten dat je met een eerlijk en betrouwbaar persoon in contact komt.

Je hoeft iemand niet compleet door te lichten, maar je kunt wel het een en ander over je potentiële penvriend(in) te weten proberen te komen. Dit gaat tegenwoordig overigens erg gemakkelijk, want hier kun je gewoon het internet voor gebruiken. Pas als je zeker weet dat iemand écht eerlijk en betrouwbaar is, deel je jouw adres om met deze persoon te schrijven.

Tip 5: wees zelf ook eerlijk

Je wil een penvriend(in) die echt bij jou past. Dit vereist eerlijkheid en openheid van je penvriend(in), maar ook van jouzelf. Ben je niet eerlijk over wie je bent, dan kun je onmogelijk een penvriend(in) vinden waar je echt een klik mee hebt. Geef de eerlijkheid en openheid die je van je penvriend(in) verwacht, zelf ook aan hem of haar. Zo bouw je uiteindelijk een hechte vriendschap op, waar beide partijen energie uit halen. Veel plezier!

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply