Een pauze nemen in de relatie: drie tips

Soms gaat het niet zo goed in de relatie en is het niet voldoende om hierover te praten. In sommige gevallen is het beter om even een pauze te nemen, zodat jullie allebei over de relatie na kunnen denken en samen beter kunnen bepalen hoe nu verder. Wil jij een pauze nemen in de relatie met je partner, maar weet je niet zo goed hoe lang je een pauze moet nemen, hoe je in een pauze tegen je partner moet doen en hoe je jouw tijd van de time out moet benutten? Gebruik de drie tips in dit artikel dan om jullie pauze in de relatie zo goed mogelijk in te richten.

Tip 1: laat je gevoel bepalen hoe lang de pauze moet duren

Sommige stelletjes hebben er baat bij om elkaar een maand niet te spreken of zien. Andere stelletjes vinden dit veel te veel en zien elkaar liever een week of twee weken niet. Bepaal voor jezelf hoe lang jij de pauze met je partner in wil lassen. Voelt een maand als veel te lang, bijvoorbeeld omdat je niet zo lang wil wachten met het maken van een belangrijke bestelling over jullie relatie? Neem dan een pauze van een week of twee weken. Heb je het idee dat een week of twee weken juist niet lang genoeg is, dan neem je een langere pauze.

Tip 2: zoek je partner niet op tijdens de pauze

Tijdens een pauze in de relatie is het de bedoeling dat jullie echt even pauze van elkaar nemen. Om een goede beslissing te kunnen nemen over de relatie, zoek je echt geen contact met je partner. Bel hem of haar niet, stuur hem of haar geen berichten en ga zeker niet bij hem of haar langs de deur. Vind je dit moeilijk? Zoek dan afleiding tijdens de pauze in de relatie en trek er bovendien je conclusies uit. Kun je moeilijk zonder je partner, dan zegt dit namelijk wel iets over de relatie.

Tip 3: benut de tijd van de pauze goed

Het is belangrijk dat je tijdens de pauze in jullie relatie echt goed na gaat denken over jullie leven samen. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Het is misschien aantrekkelijker om je gedachten lekker te verzetten en met andere dingen bezig te zijn dan dit moeilijke vraagstuk, maar het is belangrijk om je tijd tijdens de pauze in de relatie goed te benutten. Is de pauze voorbij, dan is het de bedoeling dat je weet hoe je nu verder wil met je relatie.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply