Opvallend: Kassa waardeert helft datingsites als ‘ondermaats’

Kijk je regelmatig televisieprogramma’s op televisiezender Vara, dan heb je wellicht ook een keer het televisieprogramma Kassa gezien. Dit is een televisieprogramma dat zich specifiek richt op de Nederlandse consument, door onderzoeken te doen naar verschillende Nederlandse producten, diensten en bedrijven en hier bepaalde conclusies aan te hangen. In een uitzending van het jaar 2014, nam het televisieprogramma diverse Nederlandse datingsites onder de loep. Ben je benieuwd hoe de kritische redactie van Kassa de verschillende populaire datingsites in Nederland beoordeelde? Lees dan snel verder, want op deze pagina gaan we dieper in op deze spraakmakende uitzending.

Het onderzoek van Kassa

Voor we je meer vertellen over de onderzoekresultaten van het Kassa televisie-onderzoek, is het goed om het onderzoek wat meer toe te lichten. Kassa onderzocht namelijk niet alle datingsites in het land, maar nam de tien grootste datingsites onder de loep. Dit deed de televisiezender door te kijken naar de factoren gebruiksvriendelijkheid, zoekprofielen, matches en privacy. Andere onderzoeksgegevens zijn niet in het omvangrijke onderzoek meegenomen.

De slechtste datingsites volgens Kassa

Op basis van het uitgevoerde onderzoek, heeft Kassa een lijst gemaakt met datingsites die niet goed presteren. Het gaat om de datingsites Dating-50plus, Actief50, Vijftigplusdating, Lexa en Pepper. Opvallend, want sommige namen in dit lijstje zijn erg groot. Je zou dus denken dat de datingsites goed zijn, maar volgens Kassa is dit bij deze 5 datingsites zeker niet het geval. Zij zijn onduidelijk over de kosten van hun abonnementen, bieden hun gratis leden nauwelijks dating functionaliteiten en zijn onduidelijk over het totale aantal (betalende) leden. Gebruikers van de datingsites ergeren zich vooral aan dat laatste, want hierdoor weten ze nooit of een andere gebruiker hun bericht wel kan lezen en beantwoorden.

De beste datingsites volgens Kassa

Veel datingsites presteren ondermaats volgens Kassa, maar gelukkig zijn er ook datingsites die het wel goed doen volgens het televisieprogramma. Het gaat om de datingsites e-Matching, Relatieplanet en 50PlusMatch. Ze doen het niet perfect, maar zijn wel gebruiksvriendelijker en simpelweg beter dan de andere datingsites van het onderzoek. De datingsites Parship en Paiq zitten er een beetje tussenin. Deze datingsites zijn niet geweldig, maar doen het ook zeker niet slecht.

Stilzwijgend verlengen abonnement schrijnend

Nu vraag je je misschien af waarom geen enkele datingsite, in ieder geval volgens de redactie van Kassa, perfect presteert. Volgens de Consumentenbond komt dit omdat veel datingsites hun abonnementen stilzwijgend verlengen, iets waar veel consumenten absoluut niet blij mee zijn. Wordt hun abonnement stilzwijgend verlengd, dan zijn ze ineens minder positief over de betreffende datingsite. Hierdoor presteert geen enkele datingsite perfect, terwijl sommige datingsites wel erg goed zijn. Wellicht is het een idee voor datingsites om een mail te sturen over het verlengen van het abonnement, zodat ze beter kunnen scoren bij hun gebruikers.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply