Onzeker in de liefde: wat kun je eraan doen?

Veel mensen hebben last van onzekerheid. Je kunt niet alleen onzeker zijn over je uiterlijk, over je sociale contacten en over je werk, maar ook over je liefdesleven. Ben jij onzeker in de liefde? Dan kun je hier flink door geremd worden bij het vinden van jouw ideale partner. In dit artikel lees je waarom je mogelijk onzeker bent in de liefde, maar ook hoe je jouw onzekerheid wat kunt remmen. Door de tips in dit artikel te raadplegen, ben je minder onzeker in de liefde en staat jouw onzekerheid je minder in de weg om je ideale partner te vinden.

Onzekerheid in de liefde: diverse oorzaken

Je kunt onzeker zijn over je liefdesleven door vele verschillende oorzaken. Ten eerste kan dit komen door vervelende ervaringen in het verleden. Ben je net gedumpt door je ex, ben je een keer flink afgewezen door iemand waar je verliefd op was of heb je een partner gehad die jou geregeld mishandelde? Dan is het niet zo vreemd dat je nu onzeker bent in de liefde. Ervaringen in het verleden laten zeker hun littekens achter en dit betekent dat jij door bepaalde vervelende ervaringen nu nog altijd onzeker kunt zijn in de liefde.

Daarnaast kun je ook onzeker zijn in de liefde omdat je gewoon niet zo veel ervaring hebt met (serieus) daten. Heb je nog nooit echt met iemand geflirt, heb je nog nooit een serieuze date gehad of heb je nog nooit langer dan een paar maanden een relatie gehad, dan kun je hier ook onzeker over worden. Zeker als je in je omgeving ziet dat iedereen serieus bezig is met de liefde, kan dit voor onzekerheid zorgen.

Tot slot kun je ook onzeker zijn in de liefde als je gewoon niet zo veel zelfvertrouwen hebt en aanleg hebt om overal over te piekeren. Ben je snel onzeker over jezelf en twijfel je aan alles wat je doet, dan is het niet zo gek dat je ook onzeker bent op liefdesgebied.

Tips tegen onzekerheid in de liefde

Voel jij je onzeker in de liefde en laat je je hierdoor beperken bij het vinden van jouw ideale partner? Gebruik dan onderstaande drie tips om jouw onzekerheid te temperen en je voelt je niet alleen beter, maar hebt bovendien meer succes in de liefde.

Tip 1: pieker niet zo over de liefde. Ben je jouw ideale partner nog niet tegengekomen en ben je hier continu over aan het piekeren? Stop daar dan mee. Met piekeren schiet je niets op: het maakt je juist onzekerder over de hele situatie. Stop met nadenken, kijk om je heen en zorg ervoor dat je open staat voor de liefde. Op deze manier heb je veel meer kans om jouw ideale partner tegen het lijf te lopen.

Tip 2: vergelijk jezelf niet met anderen. Iedereen is anders, dus het heeft geen zin om jezelf te vergelijken met andere mensen. Accepteer jezelf, want alleen dan sta je open voor de liefde. Alleen als je van jezelf houdt en jezelf niet altijd vergelijkt met anderen, kun je iemand vinden die ook van jou houdt.

Tip 3: stap gewoon een keer over die drempel. Vind je het doodeng om te daten? Dan kun je jouw angsten vermijden door gewoon niet te daten, maar hier schiet je niets mee op. Ga gewoon een keer daten en je komt er vanzelf achter dat dit eigenlijk hartstikke leuk is. Soms moet je jezelf gewoon even dwingen om uit je comfort zone te komen en kom je er op deze manier achter dat het leven buiten jouw comfort zone eigenlijk helemaal niet zo eng is.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply