Online nieuwe vrienden maken? Zo doe je dat

Iedereen heeft vrienden nodig. Ook als je je vrienden niet zo vaak ziet, is het een prettig idee dat je een groep(je) mensen hebt waar je altijd op terug kunt vallen. Lukt het niet om in ‘real life’ vrienden te maken? Maak je dan geen zorgen, want je kunt ook online op zoek gaan naar leuke mensen die écht bij jou passen en dolgraag jouw vriend(in) willen zijn. Hoe je dit doet, lees je in dit artikel.

De voordelen van vrienden zoeken via het internet

Voor we je vertellen hoe je online vriendschappen kunt sluiten, is het goed om te weten welke voordelen het online zoeken van vrienden met zich meebrengt. Ten eerste kun je online veel mensen ontmoeten die je in ‘real life’ wellicht nooit tegen zou komen. Woon je in Groningen? Dan kom je waarschijnlijk alleen in contact met mensen uit jouw directe omgeving. Zoek je online naar vrienden, dan kun je ook mensen uit Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en zelfs Zeeland of Limburg ontmoeten.

Daarnaast vinden veel mensen het gemakkelijker zich online bloot te geven. Ben je erg verlegen en vind je het daarom moeilijk om vrienden te maken? Dan is het online zoeken naar vrienden zeker iets voor jou. Omdat je niet direct tegen iemand praat en even na kunt denken over wat je wil zeggen, is online vriendschappen sluiten veel gemakkelijker dan in het echt mensen ontmoeten.

Tot slot is het online sluiten van nieuwe vriendschappen erg gemakkelijk. Er zijn namelijk diverse websites die je hierbij kunnen helpen. De vijf beste datingsites voor het online vinden van nieuwe vrienden, worden hieronder kort beschreven.

De 5 beste datingsites om nieuwe vriendschappen te sluiten

Niet alle datingsites zijn even geschikt voor het vinden van nieuwe vrienden. Dit komt simpelweg omdat veel datingsites toch gericht zijn op het creëren van liefdesrelaties, niet op vriendschappen. Wij vertellen je graag welke vijf datingsites het meest geschikt zijn om nieuwe vriendschappen te sluiten. Schrijf je je in bij een van onderstaande websites, dan kan jouw zoektocht naar nieuwe vriendschappen direct beginnen.

MetJou

MetJou is een populaire datingsite, die iedere dag maar liefst 100 tot 200 nieuwe leden mag verwelkomen. Sommige gebruikers zijn specifiek op zoek naar de liefde, maar een groot aantal van de MetJou gebruikers is op zoek naar leuke contacten voor nieuwe vriendschappen. Geef duidelijk aan in je profiel dat je bij deze laatste groep hoort en je doet vanzelf leuke contacten op, die zich met hetzelfde doel hebben ingeschreven bij MetJou.

Badoo

Badoo is een internationale datingsite, die ook veel Nederlandse gebruikers heeft. Op de website zijn mensen actief die een serieuze relatie willen, maar er zijn ook veel leden die nieuwe vrienden willen maken. Een voordeel van de datingsite is dat je ook met mensen uit andere landen in contact kunt komen. Wil je internationale vrienden maken? Dan is deze datingsite zeker iets voor jou.

HetGrandCafe

Op de website HetGrandCafe ligt de focus echt op het sluiten van nieuwe vriendschappen. Hierbij staat gezelligheid centraal. De mensen die je op deze website ontmoet, willen hetzelfde als jij. Online nieuwe vrienden ontmoeten, om samen allerlei leuke activiteiten te ondernemen. Je kunt deze activiteiten zelfs direct organiseren via HetGrandCafe, met een flinke korting.

WeetWieJeDate

De website WeetWieJeDate richt zich op mannen en vrouwen van 35 jaar en ouder, die op zoek zijn naar een leuke partner voor een liefdesrelatie of online nieuwe vrienden willen maken. Een groot voordeel van deze datingsite, is dat de sfeer op de website erg relaxed is. Het lijkt net of je in een café met mensen aan het babbelen bent, maar dan vanachter je eigen beeldscherm in je vertrouwde huis. Geef wel duidelijk aan dat je op zoek bent naar nieuwe vrienden en niet naar een relatie. Zo kom je in contact met mensen die de datingsite om dezelfde reden gebruiken als jij.

SeniorenGeluk

Ben je 50 jaar of ouder en zoek je nieuwe vrienden in dezelfde leeftijdscategorie? Dan kun je je inschrijven bij de datingsite SeniorenGeluk. Deze datingsite richt zich specifiek op 50-plussers die nieuwe contacten op willen doen. Gewoon om online te kletsen, maar mogelijk ook om samen leuke dingen te doen in ‘real life’. Het doel van de datingsite? Het internet inzetten om de eenzame 50-plusser uit zijn of haar sociale isolement te halen.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply