Online dating en relatiebemiddeling: wat is het verschil?

online-dating-en-relatiebemiddelingEr zijn verschillende manieren om in contact te komen met leuke singles en mogelijk jouw ideale partner te ontmoeten. Zo kun je je inschrijven voor een datingsite, maar is het ook mogelijk om met professionele relatiebemiddeling te starten. Twijfel jij of je online wil daten of een relatiebemiddelingsbureau in de arm wil nemen om de ideale partner te vinden? Lees dan in dit artikel wat het belangrijkste verschil is tussen online daten en relatiebemiddeling en je komt er vanzelf achter welke ondersteuning het beste bij jou past.

Het verschil tussen online dating en relatiebemiddeling

Het belangrijkste verschil tussen online dating en relatiebemiddeling, is het feit dat je bij relatiebemiddeling echt wordt geholpen bij het zoeken van jouw ideale partner. Je schrijft je in bij een relatiebemiddelingsbureau, je maakt kennis met een medewerker van dit bedrijf en deze medewerker zoekt op basis van jouw persoonlijkheid, wensen en verwachtingen een leuke match. Bij online dating werkt dit anders. Je schrijf je in, je maakt een profiel aan en je gaat zelf op zoek naar matches, waar je zelf het contact mee moet leggen. Je krijgt minimale ondersteuning en gaat vooral zelf op zoek naar liefde.

Online dating of relatiebemiddeling: wat past bij jou?

Vind je het prettig om professioneel ondersteund te worden bij het vinden van jouw ideale partner, dan is relatiebemiddeling iets voor jou. Heb je zelf geen tijd om op zoek te gaan naar liefde, dan is het inhuren van een relatiebemiddelingsbureau ook een aanrader. Houd je de touwtjes liever zelf in handen en/of heb je geen zin in een persoonlijke intake bij een relatiebemiddelingsbureau, dan kun je beter starten met online dating. Je zoekt zelf je ideale partner, je hoeft niet op intakegesprek en je kunt daten wanneer jij dit wil. Ook is online daten meer geschikt voor jou als je wat minder geld uit wil geven aan jouw zoektocht naar liefde. Relatiebemiddelingsbureaus zijn succesvol, maar wel altijd prijziger dan datingsites. Vind je de kosten van jouw zoektocht naar liefde niet belangrijk, dan kun je wel starten met relatiebemiddeling.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply