Online daten met de app Happn: hoe werkt het precies?

Veel mensen kennen Tinder wel, maar er is nog een bekende online dating app die je kunt gebruiken om leuke singles te ontmoeten. Dit is de mobiele applicatie Happn, die steeds meer gebruikt wordt in Nederland. Vind jij Tinder niet zo prettig werken of heb je nog geen succesvolle date gehad sinds jouw inschrijving op Tinder? Dan kun je er ook voor kiezen om Happn te installeren. Hoe het online daten op deze app precies werkt, lees je op deze pagina.

Downloaden en een profiel aanmaken

Voor je aan de slag kunt met Happn, moet je deze app eerst downloaden. Heb je dit gedaan, dan maak je een account aan. Aan dit account wordt vervolgens een profiel gekoppeld, dat je helemaal zelf kunt invullen. Je hoeft geen lange teksten te schrijven om je profiel te vullen, maar je plaatst simpelweg een paar foto’s en geeft eventueel aan wat voor studie je volgt of wat voor werk je doet. Vervolgens zet je jouw locatievoorzieningen aan. Happn laat je namelijk singles bij jou in de buurt zien, maar dan moet de app natuurlijk wel weten waar jij bent.

Profielen bekijken

Heb je eenmaal een profiel aangemaakt, dan kun je de profielen van andere leden bekijken. Vind je iemand niet leuk, dan kun je dit profiel verwijderen door simpelweg op het kruisje te klikken. Vind je iemand wel leuk, dan klik je op het rode hartje. Vindt dezelfde persoon jou ook leuk, dan klikt hij of zij ook op het hartje. Nu kunnen jullie met elkaar chatten.

Vind je iemand echt ontzettend leuk, dan kun je hem of haar een ‘charm’ sturen. Dit doe je door met het toverstafje te klikken in het profiel van de persoon die jij leuk vindt. Verstuur je een ‘charm’, dan krijgt de persoon in kwestie hier wel een notificatie van. Dit betekent dat je niet meer anoniem bent. Het verschil tussen het hartje en de ‘charm’, is dat je bij het hartje wel anoniem bent tot jullie en match hebben en gaan chatten.

Je kunt met je ‘crushes’ chatten in de app zelf, maar je kunt na een tijdje natuurlijk ook je nummer geven. Wij raden je aan om dit niet te snel te doen, want je wil je nummer niet zomaar aan iedereen geven. Vind je iemand echter heel leuk en voel je een klik, dan kun je uiteraard je nummer geven om via WhatsApp verder te chatten of een keer met elkaar te bellen. Wie weet komt hier wel een leuke date uit voort.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply