Online daten als twintiger

Online dating heeft in de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen. Niet alleen onder volwassenen. Ook jongeren gebruiken steeds vaker een datingsite om een leuke partner te vinden! Denk bijvoorbeeld aan het succes van datingapp Tinder, die afgelopen jaren razend populair was onder jongeren in de leeftijdsgroep 18 tot 25 jaar. Heb jij al eens nagedacht over het gebruik van een datingsite om een leuke vriend of vriendin te vinden?

Veel jongeren hebben in het verleden al een of meerdere relaties gehad met mensen uit hun omgeving. Denk aan een vriendje of vriendinnetje op de middelbare school, tijdens je studententijd, enzovoorts. Naarmate je ouder wordt en bijvoorbeeld gaat werken, kan het steeds minder makkelijk worden om een leuke partner te vinden. Je zal immers steeds minder vaak naar een kroeg of uitgaansgelegenheid gaan! Datingsites kunnen je helpen om een partner te vinden.

Voorbeelden van betrouwbare datingsites

Datingsites voor jongeren komen in verschillende soorten voor. Datingapp Tinder, die reeds werd aangehaald, is wellicht de meest bekende vorm van online dating onder jongeren. Voor jongeren tussen de 20 en 30 jaar zijn er echter nog voldoende andere mogelijkheden. In dit artikel zetten we een aantal van deze datingsites voor jongeren op een rijtje.

Daten via Relatieplanet

De meest bekende datingsite onder Nederlandse en Belgische singles is voor velen Relatieplanet. Deze datingsite bestaat al een lange tijd en heeft een grote naam opgebouwd onder single mannen en vrouwen. Met de handige zoekfunctie binnen dit datingnetwerk kun je direct op zoek gaan naar een leuke partner! Daarbij is het geheel gratis om hier een profiel aan te maken, zodat je in alle rust kunt kijken of je hier leuke matches vindt. Voor het gebruik van verschillende functies, zoals het versturen van berichten aan andere leden, dien je een abonnement af te sluiten.

Pepper: dating aan de hand van foto’s

Pepper is een datingnetwerk die een hele kleine overlap heeft met de werking van Tinder. Net als bij Tinder kun je ook bij Pepper aan de hand van foto’s bepalen of je iemand beter wilt leren kennen, of juist liever overslaat. Een belangrijk verschil tussen Pepper en Tinder is echter dat je iemand altijd kunt benaderen, ongeacht of hij of zij jou ook leuk vindt. Bij het aanmaken van een profiel bij Pepper dien je een fotocollage te vullen, waarin je een duidelijk geeft van wie je bent en wat je hobby’s zijn! Op basis van deze fotocollage kan iemand anders contact met je zoeken om je beter te leren kennen. Je kunt natuurlijk zelf ook op zoek gaan naar leuke fotocollages van andere leden. Net als bij Relatieplanet is ook het aanmaken van een account bij Pepper gratis.

Dating voor jongeren via Badoo

Een derde voorbeeld van een online datingsite voor jongeren is Badoo. Ook Badoo behoort tot de bekendere datingsites, waarop mensen uit verschillende landen actief zijn. Je vindt hier dus niet enkel Nederlandse single mannen en vrouwen, maar kunt hier ook singles uit Duitsland, België of Frankrijk treffen! Dit maakt het des te meer de moeite waard om hier een gratis profiel aan te maken. Net als Pepper heeft ook Badoo een kleine overlap met Tinder. Je kunt namelijk een matchingsspel spelen, waarbij je aan de hand van een foto van een ander lid met iemand in contact kunt komen. Naast dit matchingspel wordt vanzelfsprekend ook de mogelijkheid geboden om zelf op zoek te gaan naar een leuke match. Niet alleen het aanmaken van een account is gratis bij Badoo, ook kun je verschillende functies kosteloos gebruiken.

Singles vinden via Tinder

Naast de mogelijkheid om leuke singles te ontmoeten via een van de reeds beschreven datingsites, kun je natuurlijk ook voor het gebruik van Tinder kiezen. Houd er bij het gebruik van Tinder rekening mee dat veel van de leden van deze datingapp minder serieus zullen zijn dan dat jij dat bent. Zeker de mensen met een leeftijd tussen de 18 en 20 jaar zijn vaak niet op zoek naar een serieuze relatie. Zij vinden het juist leuk om af en toe een date met iemand te hebben! Soms om een relatie op te bouwen, andere keren om seks met elkaar te hebben.

De kans dat je dit op een van de datingsites overkomt is veel kleiner. Naast de jongeren die je hier vindt, zijn hier namelijk ook veel ouderen actief, tussen de 30 en 40 jaar. Zij hebben vaak een vaste baan, een woning en in sommige gevallen mogelijk al een kind. Dit maakt dat deze datingsites een veel serieuzer karakter hebben. Overigens valt dit ook te verklaren door het feit dat je voor het gebruik van datingsites moet betalen. Jongeren die nog geen vaste partner zoeken hebben dit er vaak niet voor over.

Een datingsite die bij je past

Wanneer je een account aanmaakt bij een van de vele online datingsites, is het erg belangrijk om naar een datingsite te zoeken die bij je past. Dit betekent dat je het beste voor een datingsite kunt kiezen met leden, die qua leeftijd en interesses bij je aansluiten. Er zijn bijvoorbeeld datingsites die zich specifiek richten op homoseksuele singles of lesbiennes. Wanneer je zelf heteroseksueel bent, doe je er verstandig aan om deze datingsites te vermijden. Daarbij zijn er diverse datingsites die gericht zijn op seksdates of online erotisch contact. Veel twintigers die een vaste partner zoeken geven de voorkeur aan een serieuzere datingsite, waarvan de drie genoemde datingsites goede voorbeelden zijn.

Let ook goed op de manier waarop kosten voor het gebruik van bepaalde functies in rekening worden gebracht. Sommige datingsites voor jongeren werken met een creditsysteem, terwijl andere datingsites abonnementen hebben. Abonnementen krijgen bij veel singles de voorkeur, omdat je zo precies weet wat je kunt verwachten. Voor een vast bedrag per maand kun je de functies van de datingsite onbeperkt blijven gebruiken. In het geval van een creditsysteem betaal je per verzonden of ontvangen bericht. Hierbij bestaat de kans dat je tegen nepprofielen aanloopt, waardoor de kosten hoog kunnen oplopen.

Daten met ouderen als jongere

Mogelijk ben je als jongere single man of vrouw niet direct geïnteresseerd in leeftijdsgenoten, maar zoek je juist een man of vrouw die wat ouder is. Zeker bij jongere mannen is het erg populair om met oudere vrouwen te daten. Een oudere vrouw heeft vaak meer ervaring, wat een relatie ten goede kan komen! Andersom zijn er ook veel vrouwen die juist naar jongere mannen zoeken. Er zijn verschillende datingsites die de mogelijkheid aanbieden om als jongere man te daten met een oudere vrouw.

Houd er rekening mee dat dit niet altijd het geval is. Bij Relatieplanet en Pepper zijn bijvoorbeeld relatief weinig oudere vrouwen actief, die geïnteresseerd zijn in een jongere man. Wanneer je deze vrouwen een berichtje stuurt bestaat de kans dat je genegeerd wordt. Zoek dus van tevoren naar een datingsite die aansluit bij je interesses!

Pas op voor nepprofielen

Jongeren zijn relatief gevoelig voor nepprofielen. Nepprofielen zijn profielen die door kwaadwillende personen beheerd worden en vaak als doel hebben om je geld afhandig te maken. Denk bijvoorbeeld aan een nepprofiel op een datingsite met een creditsysteem, die je zolang mogelijk aan de praat houdt. Op deze manier betaal je ontzettend veel credits, zonder dat het ooit tot een date uitloopt.

Ook bij een datingsite met abonnementen kunnen nepprofielen actief zijn. Zij proberen je met zielige verhalen over te halen om geld naar ze over te maken. Denk bijvoorbeeld aan verhalen over zieke familieleden, die zij door een geldgebrek niet kunnen bezoeken.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply