Een onbereikbare liefde: hoe ga je hiermee om?

Als je verliefd bent op iemand, hoop je natuurlijk dat deze persoon dezelfde gevoelens heeft voor jou. Soms is dit inderdaad het geval, maar het kan ook voorkomen dat de persoon in kwestie helaas niet zo over jou denkt. Is er echt geen mogelijkheid dat jouw ‘crush’ ook verliefd wordt op jou, dan spreken we over een onmogelijke of onbereikbare liefde. Hoe je met deze liefde om moet gaan, lees je op deze pagina.

Dromen mag, maar haal je niets in je hoofd

Natuurlijk mag je dromen over jouw onbereikbare liefde, maar het is niet slim om je allerlei dingen in je hoofd te halen. Als je zeker weet dat iemand jou niet leuk vindt en je ook nooit leuk gaat vinden, heb je er niets aan om een heel fantasieleven op te bouwen in je hoofd. Wees realistisch naar jezelf toe en je voorkomt dat je gekwetst wordt omdat jouw fantasieleven geen werkelijkheid kan worden.

Kijk eens om je heen

Jouw onbereikbare liefde is misschien heel leuk, maar er zijn genoeg andere leuke mannen of vrouwen in je omgeving. Kijk eens om je heen! Als je goed om je heen kijkt, zie je vanzelf dat er ook veel andere leuke singles zijn, die wellicht wel bereikbaar zijn.

Zoek afleiding

Vind je het echt moeilijk om over jouw onbereikbare liefde heen te komen, dan zoek je afleiding. Houd je bijvoorbeeld lekker bezig met je hobby in je vrije tijd, stort je op je werk om niet aan die onbereikbare liefde te hoeven denken of zoek je familie of vrienden extra vaak op. In het begin is het misschien moeilijk om over jouw onbereikbare liefde heen te komen, maar dit gaat uiteindelijk steeds gemakkelijker. Ga in ieder geval niet thuis zitten mokken, want dan kom je niet gemakkelijk over jouw onbereikbare liefde heen.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply