Een nieuwe liefde aan kinderen voorstellen

kinderen voorstellenHet zal een heerlijk gevoel zijn dat je na een periode van single zijn een nieuwe levenspartner gevonden hebt. Je moet er immers niet aan denken dat je voor de rest van je leven een alleenstaande ouder zou blijven! Jij verdient een partner die je waardeert, leuk vindt en de moeite neemt om leuke dingen met je te doen.

Hoe zorg je er echter voor dat je dit geweldige nieuws op een leuke manier met je kinderen deelt na een aantal dates? Op welke manier kun je je nieuwe partner aan hen voorstellen? Het zal voor je kinderen immers even wennen zijn om een nieuwe man over de vloer te krijgen. Het maakt hierbij niet uit hoe oud je kinderen zijn of wat de reden is dat je een alleenstaande ouder bent geworden.

Wees eerlijk tegenover je date

Een van de belangrijkste aspecten bij het daten als alleenstaande ouder is eerlijkheid. Wees vanaf het eerste moment eerlijk en open tegen je date over het feit dat je al kinderen hebt. Op die manier geef je een date de mogelijkheid om voor zichzelf te beslissen of hij of zij hier al klaar voor is, of dat hij of zij liever iemand zoekt zonder kinderen. Daarbij wil je een man of vrouw eerst goed leren kennen, alvorens je hem of haar aan je kinderen voorstelt. Je kinderen zullen immers veel over je mogelijke nieuwe partner willen weten.

Vraag een date altijd hoe hij of zij met kinderen omgaat en of hij of zij hier ervaring mee heeft uit werk of eerdere relaties. Je wilt immers dat een date op een leuke manier met je eigen kinderen omgaat in de toekomst.

Nog geen liefde?

Op pepper.nl vind je de leukste singles, alleen met complete profielen. Je kunt betrouwbaar daten want alle profielen worden handmatig gecontroleerd. Kom makkelijk en snel in contact met andere serieuze singles

Een date aan je kinderen voorstellen

Iedere situatie is anders, waardoor er geen vaste richtlijnen zijn om een date aan je kinderen voor te stellen. Toch zijn er een aantal handvaten waar je je aan vast kunt houden tijdens het voorstellen. Zo is het bijvoorbeeld raadzaam om je kinderen vooraf al te vertellen over je date en de activiteiten die jullie samen ondernemen. Geef hierbij aan dat deze nieuwe partner er voor je is op de momenten dat je hem of haar nodig hebt, zonder dat hij of zij de plek van je ex-partner niet probeert in te nemen.

Zorg er daarbij voor dat er een ontspannen sfeer heerst op het moment dat de date voor het eerst in je huis komt. Ook kun je ervoor kiezen om je kinderen en date mee te nemen naar een andere plek dan thuis, zoals een bioscoop, restaurant of theater. Zo kan iedereen z’n gang gaan en kunnen je kinderen op een rustige manier kennismaken met je date.

Houd het tempo laag

Houd er tijdens het voorstellen van je date rekening mee dat je het tempo laag houdt. Kijk hierbij goed naar wat de wensen van je kinderen zijn, hoe je date het voorstellen aan je kinderen voor zich ziet, enzovoorts. Door alles bespreekbaar te houden voorkom je dat iemand zich opgejaagd voelt of het idee heeft dat dingen te snel gaan. Geef je kinderen de ruimte om je date beter te leren kennen, zonder direct heel intiem te worden in het bijzijn van je kinderen.

Tip: kijk naar de reacties van je kinderen als je date bij jullie thuis is! Vaak zeggen reacties meer dan woorden, omdat je je kinderen wellicht niet alles vertellen. Bekijk de top 10 datingsites van dit moment.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply