Masturberen

Je kunt seks hebben met iemand anders, maar je kunt ook seks hebben met jezelf. Heb je seks met jezelf, dan wordt er gesproken over masturberen, zelfbevrediging of soloseks. Er zijn enkele goede redenen om seks te hebben met jezelf. Niet alleen omdat het fijn is, maar ook omdat je op deze manier je lichaam goed leert kennen. Het is bijvoorbeeld handig om te weten hoe je klaar kunt komen. Als je dit weet, kun je dit namelijk tegen je partner zeggen. Zo maak je de seks met je partner nog leuker.

Masturberen als vrouw

Als een vrouw masturbeert, noem je dit vingeren. Je gebruikt een of meerdere vingers om de clitoris te stimuleren en eventueel het gebied dat direct om de clitoris heen zit. Daarnaast kun je je vingers gebruiken om je vagina in te gaan. Dit kun je ook met een dildo of vibrator doen. Als je de clitoris en/of je vagina op de juiste manier stimuleert bij het masturberen, kom je klaar.

Masturberen als man

Ook een man kan masturberen. Dit doet de man door zichzelf af te trekken, ofwel de penis te stimuleren met de hand. Je legt je hand om de penis heen en beweegt deze vervolgens heen en weer: over de eikel naar beneden en weer terug. Door het tempo langzaam op te voeren, kom je vanzelf klaar. Eventueel kun je glijmiddel gebruiken om het glijden wat gemakkelijker te maken.

Tip: ben je besneden? Dan heb je geen voorhuid meer. Daarom is je eikel vaak wat minder gevoelig. Om je eikel wat meer te stimuleren tijdens het aftrekken, kun je wat glijmiddel gebruiken. Dit maakt het aftrekken bovendien gemakkelijker.

Alles kan en alles mag!

Als je jezelf bevredigt, hoef je je niet in te houden. Alles kan en alles mag! Je kunt bijvoorbeeld ook je anus stimuleren tijdens het masturberen, als je dit prettig vindt. Daarnaast kun je tijdens het masturberen fantaseren over spannende beelden en/of verhalen. Het is ook mogelijk om tijdens het masturberen porno te kijken. Je komt er vanzelf achter wat jij precies wel en niet fijn vindt als je jezelf bevredigt.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply