Iedereen maakt fouten: leer ervan!

Fouten maken is menselijk: iedereen maakt wel eens een fout. Op het werk, in de sociale contacten, maar ook in de liefde. Maak jij regelmatig fouten in de liefde? Blijf hier dan niet te lang bij stil staan en voel je ook zeker niet schuldig, maar leer hiervan. Hoe je dit kunt doen, lees je op deze pagina.

Achterhaal waar de fout vandaan komt

Stel, je bent een avondje op stap geweest en bent een leuke man of vrouw tegengekomen. Je hebt al een partner, maar je kon de verleiding niet weerstaan en bent met hem of haar naar huis gegaan. Je kunt nu allerlei smoesjes bedenken voor jouw ontrouw (‘ik was dronken’, ‘hij of zij was gewoon erg knap’, ‘ik werd verleid’, et cetera), maar je kunt ook proberen te achterhalen waarom je deze fout hebt gemaakt. Misschien voel je je al een tijdje eenzaam, ben je niet tevreden over jullie seksleven of vind je jouw partner gewoon niet meer zo leuk. Probeer te achterhalen waar de fout vandaan komt, zodat je iets aan de oorzaak van de fout kunt doen. Je kunt jezelf voornemen om de fout gewoon niet meer te maken, maar dit gaat gemakkelijker als je weet wat de oorzaak van de fout is.

Bepaal hoe je de fout in de toekomst kunt voorkomen

Je bent vreemdgegaan omdat je je een beetje eenzaam voelt in de relatie. Je partner is altijd aan het werk, heeft weinig tijd voor je als hij of zij wel thuis is en er wordt niet echt meer gepraat of geknuffeld in de relatie. Om te voorkomen dat je nog een keer vreemd gaat door je eenzaamheid, kun je dit met je partner delen. Vertel hem of haar wat je voelt, kies ervoor om samen voor de relatie te gaan werken en je voelt je minder eenzaam in de toekomst. Het resultaat? Je hoeft niet meer vreemd te gaan en voelt geen verleiding meer, want je bent weer gelukkig met je huidige partner.

Wees eerlijk tegen jezelf

Soms moet je ook eerlijk zijn tegen jezelf. Ben je vreemd gegaan omdat je jouw partner gewoon niet meer zo leuk vindt, tubgn moet je dit eerlijk kunnen toegeven. Bepaal nu voor jezelf of jullie relatie nog een toekomst heeft, of niet. Is dit niet het geval, dan is het eerlijker om een einde te maken aan de relatie. Dit is moeilijk voor je partner, maar een ongelukkige relatie vol ontrouw is nog vervelender.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply