Hoe werkt het uitstellen van orgasmes?

Zeker voor mannen kan vroegtijdig klaarkomen een groot probleem zijn in hun seksleven. Bij een vrouw duurt de ejaculatie vaak aanzienlijk langer, wat voor frustraties kan zorgen bij een man. Daarbij schamen veel mannen zich voor een snel orgasme! Gelukkig zijn er verschillende manieren om je orgasme uit te stellen als man zijnde. Zo voorkom je dat de vrijpartij te snel voorbij is.

Wat is een orgasme?

Orgasme “opwinding, zwelling”; ook seksuele climax) is de plotselinge ontlading van geaccumuleerde seksuele opwinding tijdens de seksuele responscyclus, resulterend in ritmische spiercontracties in het bekkengebied gekenmerkt door seksueel genot. Ervaren door mannen en vrouwen, worden orgasmes gecontroleerd door het onvrijwillige of autonome zenuwstelsel. Ze worden vaak geassocieerd met andere onvrijwillige acties, waaronder spierspasmen in meerdere delen van het lichaam, een algemene euforische sensatie en, vaak, lichaamsbewegingen en vocalisaties. De periode na het orgasme (bekend als de refractaire periode) is vaak een ontspannende ervaring, toegeschreven tot de afgifte van de neurohormonen oxytocine en prolactine alsook endorfines (of “endogene morfine”).

Menselijke orgasmen zijn meestal het resultaat van fysieke seksuele stimulatie van de penis bij mannen (meestal bijgaande ejaculatie) en de clitoris bij vrouwen. Seksuele stimulatie kan zijn door zelfwerkzaamheid (masturbatie) of met een sekspartner (penetrerende seks, niet-penetrerende seks, of andere seksuele activiteit).

De gezondheidseffecten rondom het menselijk orgasme zijn divers. Er zijn veel fysiologische reacties tijdens seksuele activiteit, waaronder een ontspannen toestand gecreëerd door prolactine, evenals veranderingen in het centrale zenuwstelsel, zoals een tijdelijke afname van de metabole activiteit van grote delen van de hersenschors, terwijl er geen verandering of verhoogde metabole werking is. activiteit in de limbische (dwz “aangrenzende”) gebieden van de hersenen. Er is ook een breed scala van seksuele disfuncties, zoals anorgasmie. Deze effecten beïnvloeden culturele opvattingen over een orgasme, zoals de overtuigingen dat een orgasme en de frequentie / consistentie ervan belangrijk of irrelevant zijn voor bevrediging in een seksuele relatie, en theorieën over de biologische en evolutionaire functies van een orgasme.

Orgasme bij niet-menselijke dieren is significant minder bestudeerd dan orgasme bij mensen, maar onderzoek naar het onderwerp is aan de gang.

In een klinische context wordt orgasme meestal strikt gedefinieerd door de spiercontracties die tijdens seksuele activiteit zijn betrokken, samen met de kenmerkende patronen van verandering in hartslag, bloeddruk en vaak ademhalingssnelheid en -diepte. Dit wordt gecategoriseerd als de plotselinge afvoer van geaccumuleerde seksuele spanning tijdens de seksuele responscyclus, resulterend in ritmische spiercontracties in het bekkengebied. Definities van orgasme variëren echter en er is een gevoel dat er geen consensus is over hoe je het consistent kunt classificeren. Ten minste zesentwintig definities van orgasme werden vermeld in het tijdschrift Clinical Psychology Review.

Er is enige discussie over de vraag of bepaalde soorten seksuele sensaties nauwkeurig moeten worden geclassificeerd als orgasmes, inclusief vrouwelijke orgasmes veroorzaakt door alleen G-spot stimulatie, en de demonstratie van langdurige of continue orgasmen die enkele minuten of zelfs een uur duren. De vraag draait om de klinische definitie van een orgasme, maar deze manier van kijken naar een orgasme is louter fysiologisch, terwijl er ook psychologische, endocrinologische en neurologische definities van orgasme zijn. In deze en soortgelijke gevallen zijn de ervaren sensaties subjectief en hebben niet noodzakelijkerwijs betrekking op de onwillekeurige samentrekkingen die kenmerkend zijn voor orgasme . De sensaties bij beide geslachten zijn echter buitengewoon plezierig en worden vaak door het hele lichaam gevoeld, wat een mentale toestand veroorzaakt die vaak als transcendentaal wordt beschreven, en met vasocongestie en geassocieerd genot vergelijkbaar met dat van een volledig-contra-orgasme. Moderne bevindingen ondersteunen bijvoorbeeld het onderscheid tussen ejaculatie en mannelijk orgasme. Om deze reden zijn er aan beide kanten opvattingen over de vraag of deze nauwkeurig als orgasmen kunnen worden gedefinieerd

Oorzaak van een snelle ejaculatie

De oorzaak van een vervroegd orgasme is vaak niet direct aan te wijzen, maar kan verschillende oorzaken hebben. Wanneer je bijvoorbeeld een lange tijd geen seks gehad hebt, zal het orgasme veel sneller gaan dan wanneer je gister voor het laatst een bedpartner had. Overigens verstaan we onder seks in dit geval niet alleen het seksueel contact wat je met een man of vrouw hebt, ook je eigen seksuele handeling tellen hierin mee.

Ook nervositeit kan een orgasme versnellen, waardoor je minder van de seks geniet. Denk bijvoorbeeld aan nervositeit voor de eerste keer seks die je met een nieuwe bedpartner hebt. Of wat te denken voor de nervositeit die gecreëerd kan worden door het gevoel dat je niet te snel klaar mag komen?

Een derde oorzaak van een versnelde ejaculatie is een slechte conditie. Met een slechte conditie is het timen van de ejaculatie een stuk lastiger, dan wanneer je in een goede conditie bent. Reden genoeg om af en toe een paar keer extra te sporten!

Het voorkomen van een versnelde ejaculatie

Tijdens het masturberen kun je verschillende oefeningen uitvoeren om het klaarkomen te rekken. Op het moment dat je bijna klaarkomt stop je met masturberen, waarna je wacht tot het opgewonden gevoel wat gezakt is. Daarna begin je opnieuw met masturberen, tot weer je bijna klaarkomt. Na deze oefening een aantal keer herhaald te hebben, kun je alsnog toegeven aan de zaadlozing.

Met deze oefening leer je je eigen lichaam beter kennen. Het wordt namelijk makkelijker om voor jezelf in te schatten wanneer de zaadlozing ongeveer zal komen. Wanneer je dit gevoel tijdens de seks ervaart kun je de seksuele handelingen tijdelijk stoppen en je bijvoorbeeld richten op de seksuele handelingen die je bij je partner verricht. Op deze manier wordt het makkelijker om de zaadlozing uit te stellen.

Ook je ademhaling is erg belangrijk om een ejaculatie uit te stellen. Des te sneller je ademt, des te eerder zal je ook klaarkomen. Een goede conditie helpt je om je ademhaling te vertragen en onder controle te krijgen Naast voldoende bewegen is ook het beperken van de spanning een mogelijkheid om je ademhaling te controleren. Wen eerst aan het lichaam van je bedpartner, door haar te strelen en wellicht de eerste seksuele handelingen bij haar uit te voeren. Wanneer je meer op je gemak bent, kan zij ook handelingen bij jou uitvoeren.

Leer je te ontspannen tijdens de seks

Hoewel het voor jezelf erg vervelend kan zijn om snel klaar te komen, zullen vrouwen je hier lang niet altijd op beoordelen. Dit is een fabeltje die bij veel mannen tussen de oren zit! Juist doordat zij zich hier zo druk om maken, zal de zaadlozing eerder komen. Dit heeft zodoende een versterkend effect op elkaar! Reden genoeg om je vooraf geen zorgen te maken over het vroege klaarkomen en vooral te genieten van de seks. Mocht het op den duur toch gaan irriteren, dan kun je de reeds beschreven oefeningen uitvoeren om jezelf te trainen.

Maak de vroege ejaculatie ook bespreekbaar bij je sekspartner. Door hier samen over te praten kunnen jullie hier tijdens de seks allebei rekening mee houden. Je bedpartner kan je bijvoorbeeld eerst vragen om seksuele handelingen bij hem of haar uit te voeren. Zo kun je de ejaculatie bij jezelf enige tijd rekken. Zeg nou zelf, welke vrouw vindt het niet fijn om seksueel betast te worden tijdens een hete avond? Een vrouw zal het zodoende helemaal niet erg vinden als je haar eerst verwent, voordat je haar seksuele handelingen bij jou uit laat voeren.

Mocht je meer willen weten over het uitstellen van een ejaculatie, dan kun je hier op internet meer informatie over vinden. Ook vind je hier verschillende andere oefeningen die je kunnen helpen om de zaadlozing uit te stellen.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply