Hoe houd ik het langer vol tijdens de seks?

Mannen hebben regelmatig te kampen met het probleem dat zij aanzienlijk sneller klaarkomen dan hun partners. Dit kan zowel voor een man, als voor een vrouw een nadeel zijn. Je wilt immers zolang mogelijk van elkaar kunnen genieten, zonder direct klaar te zijn met de seks! Hoewel versneld klaarkomen nooit helemaal tegen te gaan is, zijn er verschillende manieren om de ejaculatie zo lang mogelijk uit te stellen. Voor een man is het heel normaal om binnen tien tot vijftien minuten klaar te komen, enigszins afhankelijk van de leeftijd van de man.

Wist je dat er simpele oefeningen zijn, die je kunnen helpen bij het voorkomen van een snelle ejaculatie? Deze oefeningen zijn helemaal niet erg om uit te voeren! Zeker niet als je dit samen met je partner doet.

Oorzaken van een vervroegde ejaculatie

Het feit dat mannen vaak erg snel klaarkomen kan verschillende oorzaken hebben. De meest voor de hand liggende oorzaak van dit probleem is onervarenheid. Zeker voor jongere mannen kan de eerste keer seks behoorlijk spannend zijn, waardoor dit de nodige spanning met zich meebrengt. Dit maakt het lastiger om je ademhaling te controleren, waardoor de ejaculatie sneller plaats zal vinden. Ook faalangst en stress zorgen voor een versnelde ademhaling, met eveneens een vervroegd orgasme tot gevolg.

Daarbij vinden mannen het vaak fijn om de snelheid hoog te houden tijdens de seks, terwijl vrouwen veel meer behoefte hebben aan een lang voorspel. Door hierin mee te gaan kun je de zaadlozing iets uitstellen. Je kunt je bijvoorbeeld eerst over je bedpartner ontfermen en daarna doorgaan naar je eigen behoeftes. Zo voorkom je een te hoge inspanning tijdens de seks, met een vervroegde zaadlozing tot gevolg.

Lichamelijke problemen als oorzaak

Naast de oorzaken als spanning, stress en een te snelle ademhaling, zijn er ook lichamelijke problemen die de bron van een vervroegde zaadlozing kunnen vormen. Hierbij is een te gevoelige eikel het meest voor de hand liggende voorbeeld. Ook zogenaamde serotonine is een voorbeeld van een lichamelijk probleem, wat de oorzaak van een snelle ejaculatie kan vormen.

In zo’n geval hebben onderstaande oplossingen vaak weinig zin. Beter is het om voor bijvoorbeeld een crème te kiezen, waarmee je een ejaculatie uit kunt stellen. Er zijn verschillende soorten crèmes die een verdovende werking hebben, waardoor je eikel minder gevoelig zal zijn en je ejaculatie dus kan worden uitgesteld. Ook rozenwortel kan hierbij helpen. Dit is een voedingssupplement die bijdraagt aan het verlagen van je adrenaline. Houd er rekening mee dat rozenwortel een licht gevoel van depressiviteit met zich mee kan brengen. Dit kan een nadeel zijn!

Oplossingen om een snelle zaadlozing te voorkomen

Een erg snelle zaadlozing kun je op verschillende manieren tegengaan. Allereerst is het belangrijk om de rust te bewaren! Zoals reeds beschreven werd kun je eerst voor een lang voorspel kiezen en daarna overgaan op seks. Het voorspel helpt je niet alleen om je ademhaling op de juiste snelheid te houden, ook zal de spanning met het voorspel afnemen. Je raakt gewend aan het lichaam van je sekspartner en zij aan dat van jou. Zo hoef je je nergens meer voor te schamen, is onzekerheid niet langer nodig, enzovoorts.

Ook kan het fijn zijn om af en toe even te pauzeren tijdens de seks! Dit is tevens een slimme oefening om je orgasme te rekken. Masturbeer bijvoorbeeld net zolang tot je bijna tot het orgasme komt. Op dat moment stop je en wacht je even tot het opgewonden gevoel afneemt. Vervolgens begin je opnieuw, tot je weer in de buurt van het orgasme komt! Dit herhaal je een aantal keer om het gevoel van het orgasme te leren herkennen en zo tijdig in te kunnen grijpen tijdens het hebben van seks.

Een derde oplossing om een zaadlozing niet te snel te laten komen, is het bespreekbaar maken van je onzekerheden. Wanneer je enige schaamte voelt voor je lichaam, je onervarenheid of het feit dat je zo snel klaarkomt, kun je dit met je partner bespreken. Het is natuurlijk niet iets om je voor te schamen, want je kunt er vaak weinig aan doen! Door het bespreekbaar te maken kunnen jullie samen naar de beste oplossing zoeken, die voor jou en je partner fijn zijn.

Voordelen van een natuurlijke oplossing

De reeds beschreven natuurlijke oplossingen om een vervroegde ejaculatie tegen te gaan bieden verschillende voordelen ten opzichte van de crèmes en rozenwortel. Zo zijn deze oplossingen vaak structureel en voor de langere termijn, terwijl een zalfje enkel voor het moment zelf zal helpen. Wanneer je de zalf iedere keer dat je seks hebt zou moeten gebruiken, zouden de kosten hoog op kunnen lopen. Dit wil je natuurlijk voorkomen, want seks moet wel leuk blijven! Daarbij helpen de zalfjes je in geen geval van je probleem af. Het is slechts een tijdelijke oplossing.

Ook kunnen de crèmes zo sterk zijn, dat je eikel helemaal niet meer gevoelig is op het moment dat je seks met iemand hebt. Dit betekent dat het heel erg lastig is om nog klaar te kunnen komen. Datzelfde geldt overigens voor de rozenwortel! Wanneer je geen adrenaline ervaart, kan het lastig zijn om nog opgewonden te raken. Tot slot hebben zowel de rozenwortel als de zalf verschillende bijwerkingen. Deze bijwerkingen gelden logischerwijs niet voor iedereen die deze middelen gebruikt. Het wordt echter sterk aangeraden om de bijwerkingen vooraf goed door te nemen, zodat je nare gevolgen van het gebruik van de middelen tegengaat.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply