Hoe betrouwbaar zijn seksadvertenties?

Seksadvertenties kom je tegenwoordig overal tegen! Je kunt seksadvertenties in de krant vinden, op de televisie, of op internet. Hoe weet je echter of deze seksadvertenties wel echt zijn en hoe achterhaal je of degene die de advertentie geplaatst heeft wel betrouwbaar is? In dit artikel geven we je een paar handige tips om hier achter te komen! Je wilt immers voorkomen dat je op een seksadvertentie reageert waarvan de poster helemaal niet betrouwbaar blijkt te zijn.

Let op het taalgebruik in advertenties

Het taalgebruik in een seksadvertentie kan een belangrijke indicator zijn om de betrouwbaarheid van een seksadvertentie te achterhalen. Een seksadvertentie waarin tal van opvallende spellings- en taalfouten staan is vaak geplaatst door iemand die de Nederlandse taal niet machtig is en dus mogelijk ook niet heel betrouwbaar is. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om prostituees uit Oost-Europa, die door Nederlandse pooiers gedwongen worden om hun lichaam te verkopen aan geïnteresseerde mannen. Het is sterk af te raden om op dergelijke advertenties in te gaan.

Kijk naar de foto’s bij een seksadvertentie

Minstens zo belangrijk als het taalgebruik in een seksadvertentie zijn ook de foto’s die bij dergelijke advertenties geplaatst worden. Het wordt afgeraden om op seksadvertenties te reageren waarbij geen foto is toegevoegd. Bij deze advertenties kun je immers nauwelijks achterhalen of iemand te vertrouwen is. Probeer daarbij ook de advertenties met foto’s van vrouwen die net iets té knap lijken te vermijden. Hoewel het heel verleidelijk is om juist op deze seksadvertenties in te gaan, zijn de mensen die deze seksadvertenties geplaatst hebben vaak niet te vertrouwen. In veel gevallen blijkt het zelfs niet eens om een vrouw te gaan!

Betrouwbaarheid van een datingsite

Veel seksadvertenties die je op internet vindt zijn geplaatst op datingnetwerken. Om deze reden is het belangrijk om niet alleen naar de betrouwbaarheid van een seksadvertentie zelf te kijken, maar ook naar de betrouwbaarheid van de datingsites waarop de advertenties geplaatst worden. Bekijk bijvoorbeeld eens hoeveel actieve profielen er te vinden zijn op een datingsite. Als dit aantal beperkt is kan dit een teken zijn dat een datingsite niet te vertrouwen is en veel leden al zijn afgehaakt. Je kunt ook naar recensies over een datingsite op internet zoeken. Er zijn verschillende websites waarop datingsites gerecenseerd zijn.

Let op de inhoud van datingprofielen

Ook de inhoud op datingprofielen van datingsites kunnen wat zeggen over de betrouwbaarheid van de seksadvertenties die door het profiel geplaatst zijn. Als er op het datingprofiel geen of juist te mooie foto’s van vrouwen zijn geplaatst, is dit een teken dat de seksadvertentie en de poster daarvan niet te vertrouwen zijn. Dit geldt ook voor profielen die niet of nauwelijks ingevuld zijn.

Een serieus lid die goedbedoelde seksadvertenties op internet plaatst zal zijn of haar profiel altijd zo volledig mogelijk invullen om er zeker van te zijn dat hij of zij veel reacties krijgt van andere leden.

 

 

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply