Help! Ik wil kinderen, maar mijn partner niet

Je bent al een tijdje samen met je partner en helemaal klaar voor de volgende stap in de relatie. Je hebt altijd al kinderen gewild en ziet jouw partner als de ideale vader of moeder voor jouw kroost. Je stelt voor om aan kinderen te beginnen, maar je partner wijst dit voorstel resoluut af. Waar jij dolgraag een gezinsuitbreiding wil, zit hij of zij hier echt niet op te wachten. Wat nu? Wij geven je enkele tips voor deze moeilijke situatie in dit artikel.

De toekomst van de relatie

Het is erg lastig als jij dolgraag kinderen wil en je partner hier anders over denkt. Wat de toekomst van jullie relatie is, is helemaal afhankelijk van hoe jullie hiermee om gaan. Misschien wil je partner nu nog geen kinderen, maar wil hij of zij later wel een gezinsuitbreiding. Probeer dit eens duidelijk te krijgen. Wil je partner helemaal geen kinderen? Dan betekent dit niet dat de relatie geen toekomst meer heeft. Je kunt jezelf afvragen hoe jij jullie leven zou vinden zonder kinderen. Wil je koste wat kost met je partner samen blijven, dan kun je zeker overwegen of je hier je kinderwens voor op wil geven. Mogelijk verandert hij of zij na een tijdje alsnog van gedachten en kan er toch een gezinsuitbreiding komen. Ben je bereid dit risico te nemen, dan heeft jullie relatie zeker nog een toekomst.

Praat met je partner!

Het is erg belangrijk om altijd met je partner te blijven praten, ook als jullie het niet eens zijn en hij of zij je echt gekwetst heeft met de opmerking geen kinderen te willen. Probeer te achterhalen waarom hij of zij geen kinderen wil, hoe hij of zij de toekomst dan ziet en of er echt geen kans is op een gezinsuitbreiding. Wees ook eerlijk naar je partner toe. Vertel hem of haar waarom jij juist wel kinderen wil en geef eerlijk toe hoe je je voelt. Vind je het lastig om dit alleen te doen? Dan is het helemaal niet zo gek om in relatietherapie te gaan. Een therapeut kan je helpen je gevoelens uit te spreken, maar kan ook je partner helpen om te praten. Blijven jullie eerlijk en open naar elkaar, dan heeft de relatie zeker nog een toekomst. Stoppen jullie met praten, dan wordt dit al lastiger.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply