Help, mijn partner kan zijn ex niet loslaten!

Als je net een nieuwe partner hebt, ben je het liefst ieder moment van de dag met hem of haar samen en vind je het heerlijk om aandacht te krijgen van je nieuwe liefde. Geeft je nieuwe liefde aandacht aan iemand anders, dan vind je dit misschien niet zo leuk. Is deze andere persoon de ex van je nieuwe partner, dan is dit helemaal lastig te verkroppen. Merk je dat jouw nieuwe partner nog steeds bezig is met zijn of haar ex? Lees dan in dit artikel wat je hieraan kunt doen.

Moeite met het loslaten van de ex? Dit zijn de tekenen

Als je partner een keer iets zegt over zijn of haar ex, betekent dit niet dat hij of zij nog dagelijks aan die ex denkt. Zeker als je partner een lange relatie heeft gehad met zijn ex, is het niet zo gek als deze persoon nog wel eens ter sprake komt. Dit is dan ook helemaal niet ongezond of raar.

Heeft hij of zij het echter de hele tijd over die ene ex, dan wordt het wel gevaarlijk. Er zijn enkele tekenen dat jouw nieuwe partner nog te veel aan zijn of haar ex hangt, namelijk:

  • Er wordt heel veel over de ex gesproken. Het maakt niet uit waar jullie over praten, het lijkt of je partner altijd wel een verhaal over zijn of haar ex in het gesprek kan verwerken.
  • Je partner krijgt nog regelmatig berichten van zijn of haar ex en reageert hier altijd op.
  • Je partner heeft nog spullen van zijn of haar ex thuis liggen en heeft geen haast om van deze spullen af te komen.
  • Je partner is nog druk bezig met het leven van zijn of haar ex. Er wordt regelmatig op Facebook op Instagram gekeken wat die ex doet en alle online en offline activiteiten worden in de gaten gehouden.
  • Je partner vergelijkt jou regelmatig met zijn ex, ook op een negatieve manier.
  • Je partner raakt in paniek als zijn of haar ex in dezelfde ruimte is, bijvoorbeeld op een feestje. Hij of zij gaat krampachtig met de ex om.

Zeker als je partner meerdere tekenen laat zien, is de kans groot dat hij of zij nog niet helemaal over die ene ex heen is. In onderstaande alinea lees je wat je in dit geval moet doen.

Mijn partner kan zijn ex niet loslaten: enkele belangrijke tips

Heb jij een partner die zijn of haar ex nog steeds niet los kan laten, hoe leuk jullie relatie ook is? Gebruik dan onderstaande drie tips om ervoor te zorgen dat jullie relatie toch kans van slagen heeft, uiteraard zonder dat die ene ex in het spel is.

Tip 1: praat erover! Begint je partner weer over zijn of haar ex, dan mag je hier best wat van zeggen. Je praat niet verwijtend, maar trekt het naar jezelf toe. Bijvoorbeeld door te zeggen dat je het vervelend vindt als er over die ene ex gepraat wordt en waarom. Maak je geen verwijten en ben je eerlijk en rustig, dan kan hier zeker een goed gesprek uit voortkomen.

Tip 2: geef je grenzen aan. Heeft je partner jarenlang een relatie gehad, dan is het niet zo vreemd als er af en toe nog contact is met de ex. Zeker als het over praktische zaken gaat, is dit helemaal niet vreemd of verkeerd. Vind je het contact echter veel te ver gaan, dan mag je dit best zeggen. Geef je grenzen aan, zodat je partner weet wanneer hij of zij te ver gaat en wat hier de consequenties van zijn.

Tip 3: wees niet onzeker. Is jullie relatie hartstikke leuk, maar voel je je soms wat onzeker door het contact met de ex van je partner? Laat je relatie hier dan niet door verpesten. Als je partner zegt dat hij of zij jou het leukst vindt, moet je dit van hem of haar aannemen. Vergelijk jezelf niet met de ex, voel je niet onzeker als er een keer contact is tussen die twee en pieker er vooral niet te veel over. Geniet van je relatie en zowel jij als je partner blijven gelukkig.

 

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply