Help, ik ben te kieskeurig!

Sommige mensen lukt het gewoon niet om de ideale partner te vinden. Dit kan door externe omstandigheden komen, maar het probleem kan ook bij de persoon zelf liggen. Ben je te kieskeurig en wijs je daarom iedere potentiële partner af? Dan is het wel erg lastig om uiteindelijk gelukkig te worden in de liefde. Om ervoor te zorgen dat jij als kieskeurige single ook een leuke partner kunt vinden, geven we in dit artikel drie tips om jouw kieskeurigheid wat te verminderen.

Tip 1: stop met vergelijken

Veel mensen die heel kieskeurig zijn, vergelijken al hun potentiële partners met andere mensen. Dit kunnen ex-partners zijn, maar ook superknappe en supersuccesvolle beroemdheden. Wil je gelukkig worden in de liefde, dan stop je met het vergelijken van je potentiële partners. Zeker als de vergelijking niet eerlijk is (bijvoorbeeld als je jouw potentiële partner vergelijkt met een beroemdheid), schiet je hier niets mee op.

Tip 2: stop met het zoeken naar zwakke punten

Ben je kieskeurig, dan ben je onbewust altijd op zoek naar zwakke punten bij jouw dates en potentiële partners. Ook als iemand hartstikke leuk is, weet je wel een zwak punt te ontdekken. Logisch, want iedereen heeft zwakke punten. Wil je gelukkig worden in de liefde, dan stop je met het zoeken naar zwakke punten bij jouw dates en potentiële partners. Lukt dit niet? Wees dan eens eerlijk: je hebt zelf ook zwakke punten! Heb je een zwak punt gevonden bij jouw date of potentiële partner, dan is het goed om eens kritisch naar jezelf te kijken. Jij hebt ook zwakke punten, dus waarom mag je partner dit niet hebben?

Tip 3: laat je niet afschrikken door de schoonfamilie

Je hebt eindelijk iemand gevonden die je echt leuk vindt, maar dan ontmoet je zijn of haar familie. Is er geen klik, dan kan dit voor sommige mensen een reden zijn om de prille relatie te beëindigen. Hecht jij ook veel waarde aan een klik met de schoonfamilie? Dan is dit erg mooi, maar je moet je zeker niet door je schoonfamilie af laten schrikken. Je hebt namelijk een relatie met één iemand, niet met de hele familie. Natuurlijk krijg je met je schoonfamilie te maken, maar een vervelende schoonfamilie is geen goede reden om iemand te dumpen.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply