Ik kan geen partner van mijn eigen niveau vinden, wat nu?

partner vinden eigen niveauHeb je een HBO- of WO-opleiding gevolgd, dan is de kans groot dat je op zoek gaat naar een partner met een vergelijkbare achtergrond. Het opleidingsniveau zegt niet alles over een persoon, maar mensen met een vergelijkbaar opleidingsniveau hebben vaak wel een betere klik dan mensen die een flinke kloof hebben in het opleidingsniveau. Ben jij al tijden op zoek naar iemand met een vergelijkbaar niveau, maar lukt het maar niet om deze ideale partner te vinden? Lees dan in dit artikel wat je nog kunt doen om een partner van hetzelfde niveau te vinden.

Start met online dating

Vroeger heerste er een flink taboe op online dating, maar tegenwoordig is dit wel anders. Online dating is steeds populairder geworden en dit betekent simpelweg dat er steeds meer leuke singles op datingsites te vinden zijn. Interessant voor jou: er zijn veel datingsites waar je alleen lid van mag worden als je een HBO of WO studie hebt afgerond. Door lid te worden van een datingsite met deze regel, kom je alleen in aanraking met mensen van jouw niveau.

Serieuze relatie beginnen?

Maak het realiteit via Parship! Bij Parship vindt je voornamelijk hogeropgeleiden ouder dan 30 jaar met een serieuze relatiewens.

Ga op single vakantie

Veel mensen die al langer vrijgezel zijn, gaan op single vakantie om leuke mensen te leren kennen. Dit kunnen romantische contacten zijn, maar het kan ook om nieuwe vriendschappen gaan. Bijkomend voordeel: je hoeft niet meer alleen op vakantie en kunt samen met een groep leuke mensen mooie plekken op de wereld ontdekken.

Geef het vooral niet op

Wil je echt alleen een relatie met iemand met een hogere opleiding, dan moet je niet opgeven door genoegen te nemen met iemand met een lager opleidingsniveau. Dit kan werken, maar niet als je echt veel waarde hecht aan de opleidingsachtergrond van je partner. Geef niet op, blijf goed zoeken op onder andere een goede datingsite voor hoger opgeleiden en je vindt vanzelf je ideale partner met een vergelijkbaar niveau. Bekijk de beste hoger opgeleiden datingsites van dit moment.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply