Friends with benefits: wat zijn de risico’s?

Je kunt seks hebben met iemand die je echt leuk vindt, maar je kunt ook gewoon seks hebben om in een behoefte te voorzien. Heb je een ‘friends with benefits’ relatie met iemand, dan heb je alleen seks om seks te hebben. Je vindt je sekspartner niet leuk en wil hier absoluut geen relatie mee, maar jullie spreken alleen met elkaar af om seks te hebben en hierna weer terug te gaan naar jullie eigen leven. Heb jij op dit moment een ‘friend met benefit’ en twijfel je of het wel een goed idee is om alleen met iemand af te spreken voor seks? Dan is het goed om te weten welke risico’s een ‘friends met benefits’ relatie met zich meebrengt. Wij vertellen je hier meer over op deze pagina.

Friends with benefits: niet alleen leuk

Veel mensen vinden het heerlijk om een vrijblijvende ‘friend with benefit’ in hun contactenlijst te hebben staan, maar het is belangrijk om te weten dat deze relatie niet alleen maar voordelen heeft. Een ‘friends met benefits’ relatie heeft namelijk ook bepaalde risico’s, die hieronder kort beschreven worden.

Risico 1: zwangerschap of een soa

Het eerste risico van een ‘friends with benefits’ relatie, is dat je ongewenst zwanger wordt door de vrijblijvende seks. Vrij je een keer niet veilig of scheurt het condoom, dan loop je direct het risico dat je zwanger wordt van jouw ‘friend with benefits’. Ook kun je een soa krijgen door onbeschermde seks of door een gescheurd condoom en ook dit is een risico van jullie vrijblijvende seks.

Risico 2: gevoelens

Het belangrijkste risico van een ‘friends met benefits’ relatie, is dat een van jullie gevoelens voor de ander krijgt. Er wordt vaak gezegd dat vrouwen geen seks kunnen hebben zonder gevoelens te ontwikkelen voor de man, maar de man kan ook zeker gevoelens krijgen voor de vrouw. Worden deze gevoelens niet beantwoord, dan is dit erg vervelend. De kans dat er iemand gekwetst achterblijft in een ‘friends met benefits’ relatie, is dan ook erg groot.

Risico 3: binding

Tot slot loop je het risico je te veel te gaan binden aan jouw sekspartner. Dit wil zeggen dat je zo veel bezig bent met het contact met hem of haar, dat je niet naar andere leuke mannen of vrouwen gaat kijken. Dit is zonde, want zo kun je door jouw ‘friend met benefits’ zomaar een hele leuke en serieuze partner mislopen.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply