Help, ik ben de eeuwige vrijgezel van de vriendengroep!

Al je vrienden en vriendinnen hebben al een tijdje een relatie, maar jij komt eigenlijk nooit verder dan de eerste date. Misschien omdat je dit zelf niet wil, maar misschien ook omdat je gewoon niet zo goed bent in daten. Ben je de eeuwige vrijgezel van de vriendengroep, dan word jij gezien als de persoon die over twintig jaar nog steeds aan het daten is (en helaas vaak mislukte dates heeft). Wil je van dit beeld af? Lees dan in dit artikel hoe jij van deze bijnaam af kunt komen.

Schrijf je in bij een datingsite

Wil je een serieuze relatie en is het tot nu toe nog niet gelukt jouw ideale partner in de kroeg, via vrienden of gewoon op straat te vinden? Dan kun je je ook inschrijven op een datingsite. Dit hoef je niet aan je vrienden te vertellen als je dit niet prettig vindt, maar het kan je wel helpen van jouw bijnaam af te komen. Zien je vrienden dat je serieus op zoek bent naar de liefde, dan is de bijnaam van de eeuwige vrijgezel namelijk wel al direct minder gepast.

Schrap eens wat eisen van je eisenlijstje

Lukt het niet om je te binden omdat je simpelweg veel te veel eisen stelt aan jouw ideale partner? Schrap dan eens wat eisen van je eisenlijstje. Moet iemand bijvoorbeeld knap, slim, sportief, carrièregericht, ambitieus, sociaal en ook nog rijk zijn? Dan kun je jezelf ook voornemen om de eis ‘rijkdom’ van het lijstje te halen. Het is leuk als iemand veel geld heeft, maar deze eis is eigenlijk niet zo interessant. Laat alleen de belangrijke eisen op jouw eisenlijstje staan en laat de minder belangrijke eisen los.

Stap uit je comfortzone

Misschien lukt het wel niet om jouw ideale partner te vinden omdat je daten gewoon erg spannend vindt. Dit is vervelend, maar de enige manier om dit probleem op te lossen is door uit je comfortzone te stappen. Hoe spannend je daten ook vindt: plan toch die date eens in. Het is misschien spannend op het moment zelf, maar je zal er zeker geen spijt van krijgen. Hoe vaker je date, des te gemakkelijker het daten gaat. Zit je lekkerder in je vel tijdens het daten, dan sta je veel meer open voor de liefde en kom je gemakkelijker van die vervelende bijnaam af.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply