Voor het eerst daten als 50-plusser: drie tips voor een geslaagde date

eerste dateBen je jaren met iemand samen geweest en sta je er sinds kort weer alleen voor, dan is het extra spannend om weer te gaan daten. De laatste keer dat je met een leuke man of vrouw afgesproken hebt, is misschien tientallen jaren geleden. Je bent niet alleen je dating ervaring verloren, maar daten is ook heel anders geworden in de loop der jaren. Ga jij voor het eerst daten als 50-plusser en heb je geen idee hoe je dit aan moet pakken? Gebruik dan de drie tips in dit artikel om jouw eerste date als 50-plusser te laten slagen.

Tip 1: leer elkaar eerst goed kennen

Door elkaar eerst goed te leren kennen, bijvoorbeeld door met elkaar te chatten, is de eerste date een stuk minder spannend. Niet alleen omdat je weet wie je tegenover je hebt, maar ook omdat je al wat onderwerpen hebt om over te praten. Weet je wat voor werk hij doet, wat zijn hobby’s zijn en hoe zijn kinderen heten, dan kun je hier gemakkelijk over kletsen tijdens jullie eerste date. Het daten van een volslagen onbekende is natuurlijk ook mogelijk, maar dan moet je wel alles nog zien te achterhalen over deze persoon. Dit kan een leuk gesprek opleveren, maar het kan ook erg ongemakkelijk worden.

Tip 2: maak een afspraak op neutraal terrein

Je kunt beter niet afspreken in jouw woning of in de woning van je date, want dit is geen neutraal terrein. Het klinkt misschien een beetje raar, maar bij een date in jouw woning heb jij een ‘voorsprong’ en andersom heeft jouw date juist een kleine voorsprong tijdens de eerste afspraak. Door op neutraal terrein te daten, zijn jullie beide gelijk en is het daten voor jullie beide prettiger. Bijkomend voordeel: je hoeft niemand weg te sturen en kunt gemakkelijker zelf weggaan als je de date toch niet zo geslaagd vindt.

Ontmoet 50+ singles

Schrijf u nu gratis in op de grootste datingsite voor 50 plussers en kom vandaag nog in contact met leuke singles! 1 op de 3 vindt hier een partner! Handmatig gecontroleerde profielen. Veiligheid en anonimiteit staan voorop

Tip 3: denk goed na over wat je deelt

Het is goed om open te zijn over jezelf, maar tijdens een eerste date moet je niet meteen al je lief en leed delen. Denk goed na over wat je wel en niet wil delen en houd je aan je eigen afspraken tijdens de date. Heb je bijvoorbeeld met jezelf afgesproken om niet over je ex te beginnen tijdens de date, dan doe je dit ook niet. Je kunt alsnog (korte) antwoorden geven als je gesprekspartner naar je ex vraagt, maar je begint hier zelf niet over. Andere dingen die je beter niet kunt delen, zijn zaken als gezondheidsproblemen, financiële problemen en relationele problemen met de kinderen of bijvoorbeeld de familie. Bekijk de beste datingsites voor 50 plussers.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply