Eerlijk zijn tegen je partner: wanneer wel en wanneer niet?

Een goede relatie heeft enkele basis waarden. Eén van de belangrijkste basis waarden van een goede relatie, is eerlijkheid. Wil je een goede relatie met je partner, dan moet je eerlijk tegen hem of haar zijn. Dit betekent dat je jouw gevoelens met je partner kunt delen, maar ook je zorgen, je twijfels en ga zo maar door.

Toch hoef je niet altijd eerlijk te zijn tegen je partner. Soms is het simpelweg beter om te liegen, bijvoorbeeld om hem of haar niet te kwetsen. Maar wanneer is het precies beter om eerlijk te zijn en wanneer kun je best tegen je partner liegen? Je leest het in dit artikel.

Openheid in de relatie: het is erg belangrijk

In een goede relatie ben je open en eerlijk tegen elkaar. Zit je ergens mee, dan vertel je dit tegen je partner. Heb je twijfels over de relatie, dan deel je dit ook met je partner. Zo kunnen jullie samen aan de relatie werken. Ook als je juist heel blij bent met je partner, mag je dit best tegen hem of haar zeggen. Openheid betekent namelijk niet alleen dat je negatieve dingen met elkaar deelt als dit nodig is, maar ook dat je positieve dingen met je partner kunt delen.

Een goede relatie? Vertel af en toe een leugentje

Openheid is erg belangrijk in een volwassen relatie, maar je hoeft niet altijd honderd procent eerlijk te zijn. Soms mag je best een leugentje aan je partner vertellen, bijvoorbeeld om zijn of haar gevoelens te sparen. Wel is het belangrijk om te weten dat je alleen over kleine dingen mag liegen. Denk hierbij aan de kleding die je partner draagt, het eten dat je partner heeft klaargemaakt of het gewicht van je partner. Je mag bijvoorbeeld best liegen dat je partner heerlijk heeft gekookt, terwijl je het eten eigenlijk niet zo lekker vindt.

Wij raden je af om over grotere zaken te liegen. Lieg bijvoorbeeld niet over je gevoelens, je toekomstbeeld voor de relatie en ga zo maar door. Doe je dit wel, dan wordt de relatie er niet beter van. Een leugentje om bestwil vertellen is prima, maar over grotere en belangrijkere zaken ben je altijd eerlijk tegen je partner.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply