Eenzaamheid tijdens Kerst: drie tips om dit volgend jaar te voorkomen

eenzaam-kerstDe kerstdagen zijn weer achter de rug en dit betekent voor veel singles dat ze weer opgelucht adem kunnen halen. Waar de kerstdagen voor de meeste mensen met een relatie erg leuk zijn, vinden veel singles Kerstmis verschrikkelijk. Heb jij dit jaar ook weer flink zitten balen met Kerst, simpelweg omdat je je eenzaam hebt gevoeld tussen al die gelukkige stelletjes? Lees dan in dit artikel hoe je volgend jaar met Kerstmis kunt voorkomen dat je je weer zo eenzaam voelt, ook als je nog geen leuke partner hebt gevonden om de kerstdagen mee door te brengen.

Tip 1: vier Kerst met vrijgezelle vrienden

Heb je vrienden en/of vriendinnen die vrijgezel zijn? Dan vieren jullie de kerstdagen gewoon samen. Door samen Kerstmis te vieren, is niemand eenzaam en kunnen jullie van elkaars gezelschap genieten. Heb je geen zin in een kerstdiner met vrienden? Organiseer dan een feestje, een leuke borrel of een andere activiteit voor Kerst.

Tip 2: ga op vakantie met Kerst

Wil je het liefst helemaal geen Kerst vieren? Dan kun je er ook voor kiezen om in deze periode op vakantie te gaan, bijvoorbeeld met een vrijgezelle vriend of vriendin. Heb je geen vrienden of vriendinnen die vrijgezel zijn? Dan kun je ook een singlereis boeken, ofwel een vakantie waar alleen vrijgezelle dames en heren aan deel kunnen nemen. Je ontwijkt niet alleen de feestdagen, maar hebt ook nog eens de kans dat je een leuke vrijgezelle man of vrouw leert kennen tijdens je vakantie.

Tip 3: vermijd zelfmedelijden

Ga je geen Kerst vieren met vrijgezelle vrienden en/of vriendinnen en wil je ook niet op vakantie, dan is het belangrijk om de kerstdagen zonder zelfmedelijden door te brengen. Het is vervelend om alleen te zijn met Kerst, maar er zijn ergere dingen. Kerstmis duurt gelukkig maar twee dagen en na deze twee dagen kun je gewoon weer je eigen ding doen. Maak er je eigen feestje van door lekker voor jezelf te koken, je favoriete films te kijken en gewoon te genieten van je vrije dagen. Schrijf je in op een datingsite. Na Kerst is de rust weer terug en ga je gewoon weer naar je werk. Hoe minder je in zelfmedelijden verzwelgt, hoe gemakkelijker het is om de kerstdagen in je eentje door te brengen.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply