Eenzaamheid: wat kun je ertegen doen?

eenzaamheidVeel mensen voelen zich regelmatig eenzaam. Het gaat niet alleen om oudere mensen die geen partner (meer) hebben en minder bezocht worden door hun familie en vrienden, maar ook om jongere mensen die vaak alleen zijn. Eenzaamheid kan je op de gekste momenten overvallen. Bijvoorbeeld als je een avondje alleen op de bank zit, maar ook juist als je met vrienden aan het eten bent en je de enige single bent die aan tafel zit. Voel jij je regelmatig eenzaam en wil je van dit vervelende gevoel af? Lees dan in dit artikel wat je tegen eenzaamheid kunt doen en je komt vanzelf weer lekkerder in je vel te zitten.

Ga erop uit!

De beste tip tegen eenzaamheid, is dat je vooral niet binnen moet blijven zitten, jezelf zielig moet vinden en jezelf terug moet trekken. Ook als je niemand hebt om iets leuks mee te doen, trek je er gewoon op uit. Ga bijvoorbeeld iedere dag een eindje wandelen, ga bij een sportclub of ga bij een vereniging. Zo leer je weer nieuwe mensen kennen, die je zeker niet had leren kennen als je thuis was blijven zitten. Ook als je helemaal geen partner wil, ga je er gewoon op uit. Door naar buiten te gaan en leuke dingen te doen, leer je namelijk ook leuke vrienden en vriendinnen kennen en bestrijd je de eenzaamheid.

Denk aan de positieve kanten van het single leven

Voel je je eenzaam omdat je single bent, terwijl de rest van je vrienden en vriendinnen wel een relatie hebben? Denk dan aan de positieve kanten van het single leven. Als enige single tijdens het eten voel je je misschien wat eenzaam, maar denk op dat soort momenten eens aan de gebondenheid van stelletjes, de ruzies die ze hebben en de mogelijke sleur in de relatie. Jij hebt hier allemaal geen last van! Je voelt je af en toe misschien eenzaam, maar single zijn heeft ook veel positieve kanten en dit moet je zeker niet vergeten.

Ontmoet je grote liefde op Pepper!

Op pepper.nl vind je de leukste singles, alleen met complete profielen. Je kunt betrouwbaar daten want alle profielen worden handmatig gecontroleerd. Kom makkelijk en snel in contact met andere serieuze singles. Je hoeft dus niet meer eenzaam te zijn :).

Houd rekening met de fases van een nieuwe relatie

Heeft je beste vriend of vriendin net een nieuwe relatie en voel je je hierdoor een beetje eenzaam? Dan moet je er rekening mee houden dat iedere nieuwe relatie bepaalde fases heeft. In het begin zal je jouw beste vriend(in) veel minder zien, maar later is de kersverse liefde wat minder vers en is er weer meer tijd voor vrienden en vriendinnen. Praat jezelf niet in dat je voor de rest van je leven zonder beste vriend(in) zit, maar houd er rekening mee dat hij of zij na een tijdje vanzelf weer minder tijd door zal brengen met de nieuwe partner. Bekijk de top 10 datingsites van dit moment.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply