Drie tips om te daten met een Turkse man of vrouw

Je hebt een leuke Turkse man of vrouw ontmoet en wil met hem of haar gaan daten. Zelf kom je niet uit Turkije en heb je een andere cultuur: dit kan voor problemen zorgen tijdens het daten. Wil jij ervoor zorgen dat jullie cultuurverschillen de kracht van jullie relatie worden, in plaats van een mogelijk probleem? Lees dan de drie tips in dit artikel om een Turkse man of vrouw met een beduidend andere cultuur te daten.

Houd rekening met grote cultuurverschillen

In Nederland wonen veel mensen die van oorsprong uit Turkije komen. Sommige van hen wonen al zo lang in Nederland, dat ze zich gewoon Nederlanders noemen. Date je met een Turk die al jaren in Nederland woont, dan moet je toch rekening houden met bepaalde cultuurverschillen. Zij houden vaak namelijk ook Turkse normen en waarden aan en deze zijn simpelweg heel anders dan in Nederland. Ook als je met een Turkse man of vrouw gaat daten die al jaren in Nederland woont, is het dus goed om je in te stellen op grote cultuurverschillen.

Dring jouw cultuur niet op

Zoals jij trots bent op jouw cultuur, zijn Turkse mannen en vrouwen ook trots op hun cultuur. Wat je zeker niet moet doen als je met een Turkse man of vrouw gaat daten, is het opdringen van jouw cultuur. Jullie cultuurverschil is niet erg, maar juist wat jullie relatie zo leuk en uniek maakt. Probeer dit niet te veranderen door jouw cultuur op te dringen, want dit gaat alleen maar mis. Merk je dat je jouw cultuur aan de ander op wil dringen, dan moet dit eigenlijk een teken zijn dat jullie relatie niet werkt. Je moet je partner namelijk niet willen veranderen.

Heb respect voor de cultuur van de ander

Tot slot is het erg belangrijk om respect te hebben voor de cultuur van de ander, al ben je het niet altijd eens met de normen, waarden, tradities en regels van deze cultuur. Wil je iemand uit Turkije daten, dan neem je hem of haar zoals hij of zij is. Dit betekent ook dat je de cultuur van die persoon respecteert en hier netjes mee omgaat, al vind je de cultuur niet altijd even goed. Laat je duidelijk zien dat je de cultuur niet respecteert, dan is jullie relatie zo voorbij.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply