Dilemma: scheiden of bij elkaar blijven?

scheiden of blijvenScheiden of bij elkaar blijven is voor veel stellen een pittig dilemma, die regelmatig op kan spelen bij stellen. Je wilt immers niet voortdurend ruzies moeten uitpraten met je partner, maar definitief bij elkaar weggaan is ook niet wat je wilt. Zeker wanneer je kinderen hebt kan dit een ingewikkelde kwestie zijn. Het verschilt vanzelfsprekend sterk per situatie wat de slimste keuze is. In dit artikel geven we je een aantal handige tips, die je mee kunt nemen als je twijfelt tussen scheiden of bij elkaar blijven.

 

Steeds meer scheidingen

Het lijkt erop dat scheiden steeds ‘normaler’ wordt binnen onze samenleving. Nooit eerder waren er zoveel stellen die van elkaar scheidden als vandaag de dag. Dit is niet voor niets, want we krijgen het steeds drukker met onze hobby’s, afspraken met vrienden of familie, werk, sport, enzovoorts. Er blijft weinig tijd over om samen met je partner op de bank neer te ploffen en een avondje samen te hebben. Als gevolg hiervan zal jullie relatie steeds verder achteruitgaan en wordt het moeilijker om de liefde voor elkaar waar te blijven maken.

Naast het feit dat een huwelijk stuk zou kunnen lopen door een gebrek aan tijd voor elkaar, kunnen jij en je partner verliefd worden op iemand anders, kan de spanning uit jullie huwelijk verdwenen zijn, had je meer van de wereld willen zien dan jullie sinds jullie huwelijk gedaan hebben, enzovoorts. Er kan hierbij een gevoel ontstaan, waarbij je weer de vrijheid van vroeger wil en dus niet langer verbonden wil zijn aan een vaste partner.

Hoewel scheiden een vervelende fase met zich mee kan brengen, heeft iedereen de mogelijkheid om een tweede kans te grijpen. Denk aan de vele datingsites die momenteel sterk aan populariteit winnen. Hier zijn veel meer singles die wellicht eerder al eens een huwelijk met iemand anders hebben gehad. Bovenal is het van groot belang dat je zelf een keuze maakt, zonder dat anderen je hierin te sterk beïnvloeden. Zij weten vaak niet precies wat jullie situatie is, waardoor het lastig is om hier van buitenaf een oordeel over te hebben.

Redenen om bij elkaar te blijven

Er zijn verschillende redenen om bij elkaar te blijven, je bent immers niet voor niets met elkaar getrouwd. Ook toen had je verschillende redenen om elkaar ten huwelijk te vragen en voor de rest van jullie leven bij elkaar te blijven. Bedenk je nu nog eens wat die redenen destijds waren en probeer de goede eigenschappen van je partner te herontdekken om het verliefde gevoel terug te krijgen. Om bij elkaar te blijven zullen jullie hier allebei aan moeten werken. Alleen dan komt het gevoel van verliefdheid terug!

Het feit dat er twijfels over jullie huwelijk zijn ontstaan is niet voor niets. Er moet zal dus iets in jullie huwelijk moeten veranderen om de twijfels weg te kunnen nemen. Tijdens het huwelijksaanzoek waren deze twijfels er immers ook niet! Communicatie speelt in dit geval een erg belangrijke rol. Welke irritaties spelen er? Wat heeft ervoor gezorgd dat de twijfels begonnen zijn? Enzovoorts.

Tijdens het communiceren is het belangrijk om de juiste toon te gebruiken. Niet voor niets zegt men vaak: “het is de toon die de muziek maakt.” Daarbij dien je er op voorhand rekening mee te houden dat ook je partner wellicht enkele twijfels heeft, die hij of zij aan je kenbaar wil maken. Probeer hier positief naar te kijken en hier je lessen uit te trekken, zodat jullie samen kunnen werken aan een betere relatie. Wanneer je het niet eens bent met de punten die je partner aanhaalt, kun je dit aangeven en bespreekbaar maken. Zorg er ook hierbij voor dat het op een gemoedelijke toon gaat, om schreeuwen en schelden te voorkomen. Dit zal de twijfels immers niet doen laten afnemen.

Een nieuwe start?

Maak het realiteit via Parship! Bij Parship vindt je voornamelijk hogeropgeleiden ouder dan 30 jaar met een serieuze relatiewens.

Scheiden van je partner

Er zijn verschillende redenen om bij elkaar te blijven, denk bijvoorbeeld aan de situatie voor je kinderen, een koopwoning die jullie samen gekocht hebben, een achteruitgang in de financiële situatie en soortgelijke zaken. Het kan echter ook zo zijn dat kinderen nog meer de dupe zijn als jullie bij elkaar blijven. Ruziënde, schreeuwende en scheldende ouders komen de gesteldheid van je kinderen immers ook niet ten goede. Scheiden van je partner kan in dit geval de oplossing zijn.

Dit geldt ook voor het feit dat je er bij een scheiding financieel flink op achteruit kunt gaan en dat er bij de verkoop van een woning veel rompslomp komt kijken. Stel jezelf hierbij de vraag of dit opweegt tegen de ruzies die jullie regelmatig hebben.

Uiteindelijk draait het om je eigen leven, hoe kun je het geluksgevoel daarin optimaliseren? Je kunt ook aan je kinderen denken, maar zij zullen ook niet gelukkig zijn als jij dat zelf niet bent. Dit maakt het des te belangrijker om bij relatieproblemen voor jezelf te kiezen! Door zelf gelukkig te zijn kun je geluksmomenten delen met anderen, zoals je kinderen. Het is aan jou om te bepalen of dit met een huidige partner is of met een nieuwe vlam. Bekijk de top 10 datingsites van dit moment.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply