Daten via Tinder: hoe werkt het precies?

Tinder is een applicatie die je op je smartphone kunt zetten om in contact te komen met leuke singles. Zie het als een soort datingsite, maar dan iets laagdrempeliger. Je hoeft namelijk geen uitgebreid profiel aan te maken op Tinder en je hoeft er ook niets voor te betalen, maar hebt in een mum van tijd een gratis profiel opgezet om leuke singles in de buurt te leren kennen.

Wil jij Tinder gebruiken om in contact te komen met leuke singles, maar heb je geen idee hoe deze app precies werkt? Lees dan meer over het daten via Tinder op deze pagina en je kunt meteen aan de slag als je de informatie in dit artikel hebt doorgelezen.

Daten via Tinder: zo werkt het

Tinder maakt geen gebruik van uitgebreide datingprofielen om mensen aan elkaar te koppelen, maar vraagt je alleen een foto te plaatsen en een kleine beschrijving over jezelf te geven. In deze beschrijving kun je neerzetten wat je hobby’s zijn, maar kun je ook een eenvoudige quote neerzetten die veel over jou als persoon zegt.

Open je Tinder, dan krijg je alle profielen van mensen in jouw omgeving te zien. Je kijkt naar de foto van een single op je telefoonscherm en vind je deze persoon leuk, dan swipe je naar rechts. Vind je de foto niet zo leuk of past het profiel niet bij jou, dan swipe je naar links. Bij het swipen van een foto, krijg je meteen een nieuw profiel te zien. Zo kun je steeds blijven swipen, tot je alle profielen van singles in je omgeving gezien hebt.

Vind jij iemand leuk en vindt deze persoon jou ook leuk, dan kun je met elkaar chatten via de app. Dit betekent dat je niet meteen je nummer hoeft te geven, maar in een vrij anonieme omgeving kennis met elkaar kunt maken. Vind je de persoon aan de andere kant van het beeldscherm echt leuk, dan kun je altijd nog je nummer geven. Vind jij iemand niet leuk, dan krijgt deze persoon nooit de kans om met je te chatten. Andersom werkt dit hetzelfde: vind jij iemand leuk, maar heeft deze persoon jouw profiel niet geliked? Dan krijg je ook geen chatvenster te zien en is chatten niet mogelijk.

Daten via Tinder: drie belangrijke tips voor succes

Er zijn al veel mensen die leuke dates hebben gehad via Tinder of zelfs een vaste relatie hebben gekregen door deze app. Wil jij ook succes op Tinder, met mogelijk een vaste relatie tot gevolg? Gebruik dan onderstaande tips om deze app op de beste manier te gebruiken.

Tip 1: kies een aantrekkelijke foto. Gebruikers van Tinder krijgen ook de korte omschrijving van je profiel te zien als jouw account in hun applicatie voorbij komt, maar de meeste mensen kijken toch het eerst naar de foto. Kies daarom een aantrekkelijke foto, die uitnodigt om de tekst bij het profiel te lezen en jouw profiel naar rechts te swipen.

Tip 2: maak gebruik van de instellingen van Tinder. Hier kun je onder andere instellen hoe ver de singles die aan jou voorgesteld worden door de app, van je verwijderd mogen zijn. Woon je in Amsterdam en wil je alleen daten met mensen die ook in Amsterdam wonen, dan gebruik je de instellingen van de app om de juiste profielen voorgesteld te krijgen.

Tip 3: spreek altijd af in een openbare omgeving. Of je je date nu wel of niet goed kent: afspreken in een openbare omgeving is altijd beter. Was de date een succes, dan kunnen jullie altijd nog bij jou of bij hem of haar thuis afspreken. Bekijk de beste sex datingsites van dit moment.

Hoe werkt Tinder? Stap voor stap uitleg

Deze stap voor stap begeleiding leert je hoe je Tinder moet gebruiken, een sociale app die een match maakt. Om Tinder correct te gebruiken, moet u eerst de Tinder-app installeren en een account maken. Zodra uw account live is en u bekend bent met de Tinder-interface en -instellingen, zult u in een mum van tijd met andere gebruikers matchen.

Een account aanmaken

Stap 1: Download de Tinder-app. Je kunt Tinder voor iPhone downloaden vanuit de App Store of voor Android via de Google Play Store.

Stap 2: Open Tinder. Het is een app met een witte vlam pictogram erop.

Stap 3: Tik op INLOGGEN MET FACEBOOK. Deze blauwe knop bevindt zich onderaan het scherm.
Je hebt de Facebook-app en een actief Facebook-account nodig om een ​​Tinder-account te maken.

Stap 4: Tik op OK als daarom wordt gevraagd. Hierdoor heeft Tinder toegang tot uw Facebook-informatie.
Als uw Facebook-aanmeldingsgegevens niet op uw apparaat zijn opgeslagen, voert u eerst uw Facebook-e-mailadres en wachtwoord in.

Stap 5: Tik op Toestaan ​​wanneer daarom wordt gevraagd. Hiermee worden locatieservices ingeschakeld voor Tinder.
Om Tinder te laten werken, moet je locatiediensten laten staan.

Stap 6: Bepaal of u meldingen wilt ontvangen of niet. Tik op I WILT AANGEMELD WORDEN of opt-out door NIET NU te tikken. Zodra u dit doet, wordt uw Tinder-profiel gemaakt met uw Facebook-accountinformatie.

De Tinder-interface begrijpen

Stap 1: Bekijk de Tinder-pagina. Je ziet een afbeelding in het midden van de pagina; dit is een profiel van een andere Tinder-gebruiker in de buurt

Stap 2: Kijk naar de knoppen onder aan het scherm. Met deze knoppen kunt u communiceren met profielen van andere mensen. Van links naar rechts doen deze knoppen het volgende:

 • Undo – Als u op deze gele pijl tikt, wordt uw laatste veegbewerking ongedaan gemaakt. U moet hiervoor een Tinder Plus-abonnement aanschaffen.
 • Dislike – Tik op dit rode X-pictogram om een profiel niet leuk te vinden. U kunt ook naar links over een profiel vegen om deze actie uit te voeren.
 • Boost – Dit paarse bliksemschichtpictogram verhoogt de zichtbaarheid van je profiel gedurende dertig minuten. U krijgt één gratis verhoging per maand.
 • Like – Het groene, hartvormige pictogram houdt van een profiel, waarmee je kunt matchen als ze je leuk vinden. U kunt ook recht over een profiel vegen om deze actie uit te voeren.
 • Super Like: houdt van een profiel en waarschuwt de gebruiker dat je zijn profiel leuk vond. Je hebt drie gratis super-likes per maand. U kunt ook omhoog vegen in iemands profiel om deze stap uit te voeren.

Stap 3: Controleer uw Tinder-berichten. Tik hiervoor op het pictogram met de spraakballon in de rechterbovenhoek van het scherm. Dit laadt alle gesprekken die je hebt gehad met je wedstrijden.

Stap 4: Schakel Tinder naar sociale modus. Hoewel Tinder eerst en vooral een dating-app is, schakelt Tinder over naar een meer platonische modus door op de schakelaar boven in het midden van het scherm te tikken.

Stap 5: Tik op het profielpictogram. Het is het persoon-vormige pictogram in de linkerbovenhoek van het scherm. Als je dit doet, wordt je profiel geopend, waar je je profielopties kunt instellen.

Uw instellingen beheren

Stap 1: Tik op INSTELLINGEN. Het is het tandwielvormige pictogram op het profielscherm. Als u dat doet, worden uw Tinder-instellingen geopend.

Stap 2: Bekijk de “ONTDEKKING” -instellingen. Deze instellingen zijn van invloed op uw Tinder-navigatie en de soorten profielen die u zult zien.

 • Locatie (iPhone), Swipe in (Android): uw huidige locatie wijzigen.
 • Maximumafstand (iPhone), zoekafstand (Android): verhoog of verlaag de zoekstralen voor het maken van overeenkomsten.
 • Geslacht (iPhone), Toon mij (Android): Selecteer een geslacht waarin u geïnteresseerd bent. Momenteel heeft Tinder alleen opties voor mannen, vrouwen en mannen en vrouwen.
 • Age Range (iPhone), Show Ages (Android): verhoog of verlaag de maximale leeftijd waarin je geïnteresseerd bent.

Stap 3: Bekijk de andere instellingenitems. U kunt vanuit dit menu uw instellingen voor meldingen bewerken, het privacybeleid bekijken of uitloggen bij Tinder.

Stap 4: Tik op Gereed (iPhone) of (Android). Het staat bovenaan de pagina Instellingen. Hiermee gaat u terug naar uw profielpagina.

Stap 5: Tik op het potlood. Deze optie staat rechtsonder in je profielfoto.

Stap 6: Controleer uw huidige foto’s. Deze staan bovenaan de pagina Info bewerken. Je kunt hier een aantal verschillende dingen doen:

 • Tik en sleep een foto naar de grote fototegel om je primaire profielfoto te vervangen.
 • Tik op x in de rechterbenedenhoek van een foto om deze uit Tinder te verwijderen.
 • Tik op + in de rechterbenedenhoek van een fotolijst om een foto vanaf uw telefoon of vanaf Facebook te uploaden.
 • U kunt ook de schakelaar Smart Photos naar rechts schuiven om Tinder een foto voor u te laten kiezen.

Stap 7: Voer een profielbeschrijving in. U doet dit in het veld ‘Over (Naam)’.
Er is een limiet van 500 tekens voor uw beschrijving.

Stap 8: Controleer de informatie van uw profiel. Er zijn verschillende aspecten die u hier kunt bewerken:

 • Huidig werk – Tik hierop om verschillende opties voor uw huidige beroep te bekijken.
 • School – Selecteer een school uit je Facebook-profiel of selecteer Geen.
 • My Anthem – Selecteer een nummer van Spotify om in te stellen als uw profielnummer.
 • I Am – Selecteer je geslacht.

Stap 9: Tik op Gereed (iPhone) of (Android). Dit staat bovenaan het scherm.
Tik op de iPhone op het pictogram met de pijl omlaag in de rechterbovenhoek om terug te gaan naar uw profielpagina.

Stap 10: Tik op het vlampictogram. Het staat in de rechterbovenhoek van het scherm. Als je dit doet, keer je terug naar de hoofdpagina van Tinder, waar je kunt beginnen met matchen met anderen.

Door profielen bladeren

Stap 1: Veeg recht over een profiel om het leuk te vinden. Je kunt ook op de hartvormige knop tikken. Dit geeft aan dat je het profiel leuk vindt en dat je het wilt matchen met die persoon.

Stap 2: Veeg naar links over een profiel om het te sluiten. U kunt ook op de X- knop tikken. Als u dit doet, wordt voorkomen dat het profiel wordt weergegeven in uw Tinder-feed.

Stap 3: Wacht tot er een match optreedt. Als je iemand leuk vindt en ze vinden je leuk, heb je een match; je ontvangt een melding en je kunt met de persoon in je berichten praten.

Stap 4: Tik op het berichtenpictogram. Het staat in de rechterbovenhoek van het scherm.

Stap 5: Tik op de naam van je match. U vindt het op deze pagina, maar u kunt de zoekbalk boven aan de pagina gebruiken om specifiek naar een gebruiker te zoeken.

Stap 6: Schrijf een sterk eerste bericht. Als u contact opneemt met de andere persoon, moet u ervoor zorgen dat uw eerste bericht vriendelijk en zelfverzekerd is zonder griezelig te zijn.

 • Vermijd gewoon “Hallo” te zeggen; schrijf in plaats daarvan iets als: “Hallo, hoe gaat het met je dag?”
 • Probeer op te vallen met je eerste bericht.

Stap 7: Wees attent. Het is gemakkelijk om te vergeten dat je via Tinder met een ander mens praat, dus denk eraan om positief, aardig en respectvol te blijven tijdens de interactie met je match.

Tinder Veelgestelde vragen

Moet ik Tinder verbinden met mijn Facebook-account telkens wanneer ik het open?

Nee. Wanneer u Tinder voor het eerst met uw Facebook-account verbindt, zou dit u de mogelijkheid moeten bieden om het als uw standaardaccount in te stellen. U kunt ook op de optie “Keep me logged in” klikken. Nadat je dat hebt gedaan, hoef je je af en toe alleen maar bij je Facebook-account aan te melden om te bevestigen dat jij het bent.

Hoe kan ik zien of een persoon me echt leuk vond?

Hij of zij zou ervoor kiezen om met je te praten, je om gunsten te vragen, gesprekken te beginnen en gesprekken te voeren. Het zijn gewoon de acties van echt zijn.

Hoe vind ik het pictogram om te chatten op Tinder?

Je kunt niet met iemand chatten totdat het een match is (je hebt allebei recht op elkaar gejat). Wanneer je een overeenkomst hebt, tik je in de detectiedia (waar je andere mensen ziet) op de rechterbovenhoek en kun je chatten met je wedstrijden.

Ik heb een Windows-telefoon, hoe kan ik Tinder gebruiken?

Zoek in de Microsoft Store naar ‘Hout’. Het is dezelfde app, maar met een andere naam voor MS-telefoons.

Wat kan ik doen als ik iemand per ongeluk leuk vond?

Als u Tinder Plus heeft (het betaalde abonnement op Tinder), kunt u uw laatste uithaalactie terugspoelen.

Hoe kan ik al mijn contacten en berichten ophalen?

Als ze op je sim zijn opgeslagen, dan is alles wat je nodig hebt de sim. Anders, als je telefoon is verdwenen / verbroken en je hebt er geen back-up van gemaakt, sorry – nee.
Kan ik een bericht sturen naar iemand die ik leuk vond op Tinder?
Alleen als ze je leuk vonden. Zodra beide partijen elkaar leuk vinden, zal de app u op de hoogte stellen van een overeenkomst en u in staat stellen elkaar een bericht te sturen.

Hoe vind ik iemand anders die ik al leuk vond?

Het terugspoelen van uw laatste swipe is mogelijk met Tinder Plus, een Tinder-account op basis van een abonnement. U kunt binnen de app zelf upgraden naar Tinder Plus.

Is Tinder gratis?

Ja, de app is gratis. Er is ook een premium-versie die bepaalde functies mogelijk maakt.

Tinder tips

 • Vermijd het gebruik van Tinder tijdens uw vakantie, want er kan een back-up worden gemaakt van locatiespecifieke overeenkomsten, zelfs nadat u bent teruggekeerd naar huis.
 • Ongepast gedrag kan ertoe leiden dat uw account wordt geblokkeerd.

 

dauen via tinder hoe werkt het

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply