Daten met een single die kinderen heeft

daten met singlesNiet iedereen met wie je date zal in dezelfde levensfase zitten, als waarin jij momenteel zit. Dit betekent echter niet dat je geen klik met iemand kan hebben! Wel kan het betekenen dat iemand al kinderen heeft, terwijl je hier zelf wellicht nog niet aan moet denken. Hoe ga je hier op een goede manier mee om? Hoe reageer je bijvoorbeeld op het nieuws dat een date al kinderen blijkt te hebben?

Eerlijkheid en openheid spelen een belangrijke rol bij dit onderwerp. Je date zal onder meer open en eerlijk moeten zijn over de reden dat hij of zij een alleenstaande ouder is geworden. Een scheiding of het overlijden van een partner zijn hier bijvoorbeeld veelvoorkomende redenen van. Beide redenen brengen echter totaal verschillende situaties met zich mee. Door een open houding aan te nemen zal het makkelijker worden om dit onderwerp te bespreken.

De kinderen van een date ontmoeten

Bij het ontmoeten van de kinderen van een date is veel afhankelijk van de leeftijd van zijn of haar kinderen. Des te ouder de kinderen vaak zijn, des te makkelijker verloopt de eerste ontmoeting. Oudere kinderen weten vaak immers beter hoe relaties in elkaar steken en zolang jij je niet te veel opdringt zullen er weinig ongemakkelijke situaties ontstaan. Zorg er in ieder geval altijd voor, dat je de plek van de ex-partner van je date niet direct probeert in te nemen.

Jongere kinderen vinden het lastiger om kennis te maken met een nieuwe partner van hun moeder of vader. Bij een ontmoeting met jongere kinderen kan het dan ook leuk zijn om een bezoek te brengen aan een speeltuin of pretpark. Zo kunnen de kinderen afstand nemen op het moment dat zij daar behoefte aan hebben.

Tip: ga niet eerder over tot een ontmoeting met de kinderen van een date, tot het moment dat jullie zeker zijn van een toekomst samen. Je wilt immers voorkomen dat je in het leven van de kinderen stapt en daar binnen een maand weer uitstapt.

Ontmoet je grote liefde op Pepper

Op pepper.nl vind je de leukste singles, alleen met complete profielen. Je kunt betrouwbaar daten want alle profielen worden handmatig gecontroleerd. Kom makkelijk en snel in contact met andere serieuze singles

De juiste rol innemen

Het kan behoorlijk lastig zijn om de juiste rol in te nemen als je de kinderen van een date wat vaker zal ontmoeten. Zo vinden oudere kinderen het vaak niet fijn als je direct een ouderrol inneemt. Bij jongere kinderen kun je die rol wel innemen, maar is het sterk afhankelijk van de situatie of dit verstandig is. Bespreek dergelijke zaken vooraf goed met je date, zodat je ongemakkelijke en vervelende situaties voorkomt. Het zijn immers de kinderen van je date en niet van jouzelf.

Bovenal is het van groot belang dat jij en de kinderen van je date op een gezellige manier met elkaar omgaan en dat iedereen zich prettig voelt bij de situatie. Als je nog niet klaar bent voor kinderen in je leven is het verstandig om dit kenbaar te maken bij een date. Probeer in ieder geval niks te forceren, dat werkt vaak averechts! Bekijk de top 10 datingsites van dit moment.

 

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply