Daten als hoog opgeleide: hoe vind ik een partner?

daten hoger opgeleideVeel mensen met een hoog opleidingsniveau vinden het lastig om een partner te vinden met hetzelfde opleidingsniveau. Heb jij HBO- of WO-niveau en ben je op zoek naar een partner die hetzelfde opleidingsniveau heeft? Lees dan in dit artikel hoe je dit kunt doen. Door de tips in dit artikel te raadplegen in je zoektocht naar een leuke partner, is de kans groter dat je een leuke partner vindt met hetzelfde opleidingsniveau als jij.

 

Word lid van een datingsite voor hoger opgeleiden

Er zijn diverse datingsites waar je alleen lid van mag worden als je HBO of WO hebt gestudeerd. Door lid te worden van een datingsite met deze voorwaarde, is de kans groter dat je een leuke man of vrouw vindt met hetzelfde opleidingsniveau als jij. De mensen die lid zijn van de datingsite, hebben in ieder geval allemaal een hoger opleidingsniveau. Zo filter je meteen de mensen weg waar je toch niet mee wil daten of op de lange termijn geen relatie mee wil, vanwege hun lagere opleidingsniveau.

Kijk vooral naar iemands functie

Het opleidingsniveau van je ideale partner is misschien erg belangrijk voor je, maar eigenlijk is het veel interessanter wat voor werk iemand doet. Iemand kan bijvoorbeeld HBO hebben gestudeerd, terwijl jij universiteit hebt gedaan. Dan heb je niet hetzelfde opleidingsniveau, maar dit betekent niet dat er veel niveauverschil is tussen jullie. Zo kan iemand met HBO zich al werkend omhoog hebben gewerkt op de ladder, waardoor jullie een vergelijkbare functie hebben. Staar je dus niet blind op iemands opleidingsniveau, maar kijk ook naar de functie als je dit echt belangrijk vindt.

Hoog opgeleide singles ontmoeten?

Maak het realiteit via Parship! Bij Parship vindt je voornamelijk hogeropgeleiden ouder dan 30 jaar met een serieuze relatiewens.

Laat je koppelen door vrienden

Misschien spreekt het je niet zo aan om gekoppeld te worden door vrienden, maar dit kan wel goed werken als je iemand met een hogere opleiding wil daten. Heb je enkel hoger opgeleiden in je vriendengroep en word je aan een vriend van een vriend(in) gekoppeld, dan is de kans groot dat deze persoon ook hoger opgeleid is. Is er ook nog eens sprake van een klik, dan kan de koppelpoging zomaar succesvol zijn. Reageer dus niet meteen afkeurend als je gekoppeld wordt, want dit kan ook goed uitpakken. Bekijk de beste hoger opgeleiden datingsites van dit moment.

 

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply