Een catfish: wat is het en hoe herken je hem of haar?

In de online wereld is niet alles wat het lijkt, ook niet bij het daten. Jij bent misschien helemaal eerlijk bij het invullen van je online dating profiel, maar andere mensen zijn helaas niet zo oprecht. Zo zijn er zelfs mensen die een complete identiteit verzinnen bij het online daten. Iemand die liegt over zijn of haar identiteit en zich online anders voordoet, wordt ook wel een ‘catfish’ genoemd.

Dat er een term bestaat voor iemand die zich online heel anders voordoet, laat al duidelijk zien dat er veel mensen zijn die liegen in de online wereld. Dit betekent dat jij bij het online daten ook te maken kunt krijgen met een catfish. Wil jij weten hoe je een catfish kunt herkennen, zodat je afstand kunt nemen van deze persoon op een datingsite? Dan helpen wij je graag. Op deze pagina lees je welke drie kenmerken een catfish heeft, zodat je een catfish gemakkelijk kunt herkennen.

Een veel te perfecte profielfoto

Mensen die online over hun identiteit liegen, zullen zich voordoen als iemand die heel knap is. Dit betekent dat ze in hun online dating profiel een foto gebruiken die simpelweg prachtig is. Natuurlijk hoeft iemand met een mooie profielfoto niet direct een catfish te zijn, maar dit is wel mogelijk. Zeker als de foto veel te perfect is en de persoon op de foto net een model lijkt, is het goed om achterdochtig te zijn.

Een perfect leven

Een catfish is niet alleen knap, maar heeft ook een perfect leven. Hij of zij reist regelmatig de hele wereld over, heeft een perfecte baan, woont in een prachtig huis en heeft geweldige kinderen, die stuk voor stuk ontzettend knap zijn. Houd je niet van kinderen, dan heeft de catfish natuurlijk geen kinderen. Hij of zij past zijn of haar verhaal namelijk af op jouw wensen en behoeften bij het online daten. Voelt het leven van jouw gesprekspartner te perfect en heeft hij of zij ook nog een perfecte profielfoto? Dan is de kans groot dat het om een catfish gaat.

Vreemde verhalen en leugens

Tot slot kun je een catfish herkennen aan de vreemde verhalen die hij of zij vertelt, uiteraard bol van leugens. Misschien kun je jouw catfish een keer op een leugen betrappen. Beschouw dit dan zeker als een ‘red flag’. Iedereen liegt wel eens, maar een leugentje om bestwil is heel anders dan een grote leugen over iemands leven. Heb je simpelweg altijd het gevoel dat er iets niet klopt als je met iemand aan het praten bent, bijvoorbeeld door vreemde en ongeloofwaardige verhalen? Dan is de kans zeker aanwezig dat het om een catfish gaat.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply