Bischierig: wat is dat precies?

Val je als vrouw op mannen, dan ben je heteroseksueel. Val je als vrouw op andere vrouwen, dan ben je homoseksueel. Val je zowel op vrouwen als op mannen, dan ben je biseksueel. Iedereen kent deze drie geaardheden wel, maar veel mensen weten niet dat het ook mogelijk is om ‘bischierig’ te zijn. Wat dit precies is en wat je kunt doen als je bischierig bent als vrouw, lees je op deze pagina.

Bischierig: een korte introductie

Een bischierige vrouw valt op mannen, maar is ook een beetje nieuwsgierig hoe het is om met een vrouw samen te zijn. Je bent niet per se biseksueel of homoseksueel, maar je bent wel benieuwd hoe het is om met een vrouw te zijn en je kunt hier ook zeker over fantaseren. Je wil niet per se seks met een vrouw, maar je bent er nog niet helemaal uit of je wel voor honderd procent op mannen valt. Misschien valt een klein deel van jou ook wel op vrouwen, al weet je dat nog niet zeker.

De kenmerken van bischierigheid bij vrouwen

Als je bischierig bent als vrouw, fantaseer je regelmatig over seksuele handelingen met een andere vrouw. Ook kun je andere vrouwen aantrekkelijk vinden, zelfs als het je eigen vriendinnen zijn. Je vindt pornofilms met vrouwen in de hoofdrol opwindend en je vraagt je regelmatig af hoe het zou zijn om zelf seks te hebben met een andere vrouw. Je durft of wil deze fantasie niet per se uitvoeren, maar je bent er wel stiekem een beetje nieuwsgierig naar.

Ik ben bischierig: wat nu?

Herken jij jezelf in de omschrijving van bischierigheid en herken je jezelf bovendien in bovenstaande kenmerken van een bischierige vrouw? Dan is de kans aanwezig dat je inderdaad bischierig bent. Hier hoef je je niet voor te schamen, want een groot deel van de vrouwen is (onbewust) bischierig. De beste manier om met jouw bischierigheid om te gaan, is door er een keer met iemand over te praten. Dit kan een andere vrouw zijn, maar het kan ook een vriendin zijn of een seksuoloog.

Wil je echt ontdekken of jouw bischierigheid zich mogelijk kan ontwikkelen in biseksuele gevoelens, dan kun je eens met een vrouw zoenen. Smaakt dit naar meer, dan ben je mogelijk biseksueel. Vond je het eigenlijk niets aan, dan weet je dat jouw bischierigheid simpelweg nieuwsgierigheid was en dat je hier verder niets mee hoeft te doen.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply