Betalen op de eerste date: hoe zit dat nou?

Je hebt een gezellige date, maar het wordt al laat en het is toch echt tijd om naar huis te gaan. Voor je naar huis gaat, moet de rekening nog betaald worden. Maar wie is er verantwoordelijk voor het betalen van de rekening: de man, de vrouw of allebei? Het is een vraag waar veel mensen mee zitten aan het einde van de date.

Het betalen van de rekening op de eerste date, kan voor een ongemakkelijke situatie zorgen. Zeker als jij en je date allebei andere ideeën hebben over het betalen van de rekening, kan jullie gezellige date zomaar op een ongemakkelijke manier eindigen. Wij helpen je graag om dit te voorkomen. Dit doen we door je op deze pagina wat meer informatie te geven over het betalen van de rekening op de eerste date.

Betalen op de eerste date: vroeger en nu

Vroeger was het heel normaal dat de man de rekening betaalde na de eerste date. Hij moest de vrouw namelijk ‘het hof maken’. Tegenwoordig is dit wel anders. Uit een recent onderzoek blijkt dat de meeste singles het prettig vinden de rekening te splitten na de eerste date.

Niet alleen mannen vinden het prettiger de rekening te splitten: ook de meeste vrouwen vinden dit de beste manier om de rekening te betalen. Zij willen laten zien dat ze zelfstandig zijn en vinden het vaak ongemakkelijk om de man alles te laten betalen.  

De rekening delen

Wil je de rekening delen? Stel dit dan direct voor als de rekening gepresenteerd wordt. Zo voorkom je ongemakkelijke en onduidelijke situaties. Een opmerking als ‘zullen we de rekening delen?’ is al voldoende om het splitten van de rekening te regelen.

In feite kun je iedere rekening delen. Wel raden wij je aan om niet té moeilijk te doen over geld. Heb je alleen een kopje koffie gedronken met je date, dan is het een beetje gek om de rekening te delen. In dit geval kun je beter voorstellen de rekening voor beide partijen te betalen.

Ongemakkelijke situaties voorkomen: 3 tips

Het betalen van de rekening op de eerste date, kan voor ongemakkelijke situaties zorgen. Dit is zonde, want een ongemakkelijk moment aan het einde van een date kan de gehele date een nare nasmaak geven. Met onderstaande drie tips helpen we je dan ook graag om ongemakkelijke situaties te voorkomen.

Tip 1: wees duidelijk. Wil jij de rekening betalen? Geef dit dan direct aan. Wil je de rekening liever splitten? Dan kun je dit op een nette en toch duidelijke manier zeggen.

Tip 2: strooi niet met geld. Veel mensen vinden dit onaantrekkelijk. Alleen als je een date hebt met een sugarbaby, mag je best met geld strooien. Sterker nog, als sugardaddy wordt dit van je verwacht. In alle andere situaties kun je dit beter niet doen.

Tip 3: wil je niet te veel geld uitgeven? Plan dan een goedkopere date. Naar het toilet vluchten om de rekening niet te hoeven betalen, is niet slim. Ook kun je beter een goedkope date plannen die je wel kunt betalen, dan zogenaamd je portemonnee kwijt zijn als de rekening komt.

Betalen op de tweede date

De eerste date was een groot succes en daarom staat er nu een tweede date op de planning. Maar hoe betaal je de rekening van deze date? De meeste mensen kiezen ervoor de rekening van de tweede date te splitten. Weet je zeker dat er nog een date komt? Dan kun je ervoor kiezen de rekening te betalen, met het voornemen dat je date de volgende rekening betaalt. Om en om betalen wordt ook veel gedaan bij volgende dates.

Heb je het idee dat er geen derde date komt? Dan split je de rekening van de tweede date. Dit kun je op dezelfde manier regelen als bij de eerste date, namelijk door simpelweg voor te stellen om de rekening te splitten.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply