Anale seks bespreekbaar maken bij je sekspartner

Seksdating is steeds populairder geworden onder een grote groep mannen en vrouwen. Zowel singles, als mannen en vrouwen met een partner, gaan op zoek naar geschikte matches voor een seksdate. Het idee achter een seksdate is vaak het hebben van seks op een neutrale locatie. Denk aan een parkeerplaats, een hotel, enzovoorts. De seksdates kunnen eenmalig zijn, maar ook meerdere keren herhaald worden als de eerste seksdate een succes werd. Tot een serieuze relatie zal het in veel gevallen niet komen!

In dit artikel lichten we een gesprek uit tussen een seksdeskundige en een online datingsite, waarin gesproken wordt over de mogelijkheden om anale seks te hebben. Hoe overtuig je een sekspartner ervan om samen anale seks te hebben?

Wat is anale seks?

Anale seks of anale geslachtsgemeenschap is meestal het inbrengen en stoten van de stijve penis in de anus van een persoon, of anus en rectum, voor seksueel genot. Andere vormen van anale seks omvatten vingerzetting, het gebruik van seksspeeltjes voor anale penetratie, orale seks uitgevoerd op de anus (anilingus) en pegging.Hoewel de term anale seks meestal penis-anale penetratie betekent, gebruiken [bronnen soms de term anale seks om uitsluitend te verwijzen naar penile-anale penetratie en anale seks om te verwijzen naar elke vorm van anale seksuele activiteit, met name tussen paren in tegenstelling tot anale masturbatie.

Hoewel anale seks gewoonlijk wordt geassocieerd met mannelijke homoseksualiteit, laat onderzoek zien dat niet alle homoseksuele mannen anale seks hebben en dat het niet ongewoon is in heteroseksuele relaties. Typen van anale seks kunnen ook een deel zijn van lesbische seksuele praktijken. Mensen kunnen plezier ervaren van anale seks door stimulatie van de anale zenuwuiteinden en orgasme kan worden bereikt door anale penetratie – door indirecte stimulatie van de prostaat bij mannen, indirecte stimulatie van de clitoris of een deel van de vagina (soms de G-spot genoemd) bij vrouwen, en andere sensorische zenuwen (vooral de nervus pudendus). Mensen kunnen echter ook vinden dat anale seks pijnlijk is, soms extreem, wat in sommige gevallen in de eerste plaats te wijten kan zijn aan psychologische factoren.

Zoals bij de meeste vormen van seksuele activiteit, lopen deelnemers aan anale seks het risico op seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s / SOA’s). Anale seks wordt beschouwd als een risicovolle seksuele handeling vanwege de kwetsbaarheid van de anus en het rectum. De anale en rectale weefsels zijn delicaat en bieden geen smering zoals de vagina, zodat ze gemakkelijk kunnen scheuren en de overdracht van ziekten mogelijk maken, vooral als er geen persoonlijk glijmiddel wordt gebruikt. Anale seks zonder bescherming van een condoom wordt beschouwd als de meest risicovolle vorm van seksueel gedrag activiteit, en daarom bevelen gezondheidsautoriteiten zoals de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) veilige sekspraktijken voor anale seks aan.

Sterke opvattingen worden vaak uitgedrukt over anale seks. Het is controversieel in verschillende culturen, vooral met betrekking tot religieuze verboden. Dit is vaak het gevolg van verboden tegen anale seks tussen mannen of leringen over het voortplantingsdoel van seksuele activiteit. Het kan als taboe of onnatuurlijk worden beschouwd en is in sommige landen strafbaar, strafbaar door lichamelijke of doodstraf. beschouw ook anale seks als een natuurlijke en geldige vorm van seksuele activiteit die net zo bevredigend kan zijn als andere gewenste seksuele uitdrukkingen. Ze kunnen het beschouwen als een verhogend element in hun seksleven of als hun primaire vorm van seksuele activiteit.

 

Anale seks niet altijd gewenst

De meeste mensen die op internet zoeken naar een partner voor een seksdate zijn op zoek naar een standaardvorm van seks. Dit betekent dat zij anale seks niet hoog op hun wensenlijst hebben. Voor mensen die juist graag anale seks willen hebben kan het volgens de seksdeskundige zodoende erg lastig zijn om een geschikte partner te vinden. Gelukkig zijn er specifieke datingsites voor mensen die geïnteresseerd zijn in anale seks. Op deze datingsites vind je gelijkgestemden, die eveneens zoeken naar een sekspartner voor het hebben van anale seks. Volgens de seksdeskundige zijn er echter ook verschillende andere mogelijkheden.

Zo raadt zij mensen die specifiek zoeken naar een sekspartner voor het hebben van anale seks aan om dit in hun profiel kenbaar te maken. Door in je profiel aan te geven welke seksuele interesses je hebt, weten andere gebruikers van het datingnetwerk meteen wat ze van het contact met je kunnen verwachten. Het zal nog steeds voorkomen dat je mannen of vrouwen treft die dit niet gezien hebben, maar de kans is al een stukje kleiner. Mensen die je benaderen zullen zeer waarschijnlijk ook interesse hebben in anale seks.

Een eerste kennismaking met een match

Wanneer je besluit om je interesse in anale seks niet specifiek in je profiel te vermelden, kun je dit ook kenbaar maken tijdens een eerste kennismaking op de datingsite. Stuur elkaar een eerste berichtje om elkaar beter te leren kennen. Val niet direct met de deur in huis, maar begin pas na een paar berichten over je interesse in anale seks. Volgens de seksdeskundige voorkom je op deze manier dat mensen worden afgeschrikt. Niet iedereen zit namelijk op anale seks te wachten.

Houd de anale seks daarbij bespreekbaar. Druk niet meteen door als iemand aangeeft zelf geen interesse in anale seks te hebben. Mogelijk wil iemand je eerst beter leren kennen of eerst een andere vorm van seksueel contact ervaren, voordat hij of zij anale seks wil overwegen. Door geduld te hebben is de kans op succes vaak vele malen groter! Dit geldt overigens niet alleen voor anale seks, maar ook voor andere vormen van seksueel contact.

Vraag naar ervaringen van andere leden

Het hebben van anale seks is heel anders dan normale seks. De eerste keer kan anale seks behoorlijk pijnlijk zijn, waardoor je op een lieve manier behandeld wilt worden. Iemand die ervaring met anale seks heeft kan hierbij in het voordeel zijn. Hij of zij weet wat er bij anale seks komt kijken uit eerdere ervaringen. De kans dat hij of zij je te ruw behandelt is hierdoor erg klein! Mogelijk zal de eerste keer te pijnlijk zijn door de spanning die je tijdens deze eerste keer ervaart. In zo’n geval kun je het hebben van anale seks nog even uitstellen, totdat jullie elkaar beter kennen. Naarmate je iemand beter kent zal de spanning afnemen volgens de seksdeskundige.

Door naar iemands ervaringen met anale seks te vragen kun je ook andere onderwerpen aan bod laten komen. Denk bijvoorbeeld aan spannende fantasieën die je mogelijk hebt! Wellicht wil je het hebben van anale seks combineren met andere vormen van seks, zoals SM! Hierbij kan een van de betrokkenen de dominante rol innemen en ander de onderdanige rol. Juist iemand die al ervaring met anale seks heeft, zal de dominante rol in dit geval goed kunnen vertolken. Dit maakt de eerste keer anale seks nog leuker!

Wees altijd open en eerlijk

Bovenal is het van groot belang dat je voorafgaand aan en tijdens het hebben van seks eerlijk bent over hetgeen je denkt en wil. Wellicht heb je vooraf aangegeven anale seks met een match te willen, maar valt dit tijdens de sekservaring toch erg tegen. Op zo’n moment moet je eerlijk zijn en dit aangeven. Zo voorkom je dat een volgende keer anale seks erg spannend wordt, of dat het seksuele contact met een man of vrouw een nare sfeer krijgt.

Ook is het raadzaam om bij de eerste keer anale seks op een neutrale locatie af te spreken. Ga bijvoorbeeld naar een parkeerplaats of boek een hotelkamer voor een nacht! Hier is de kans op vervelende situaties het minst groot. Doordat je een match vaak nog niet heel goed kent, is het af te raden om bij je thuis af te spreken.

 

 

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply