Afwijzing: hoe ga je ermee om?

Als je iemand leuk vindt, hoop je natuurlijk dat hij of zij jou ook leuk vindt. Toch hoeft dit helaas niet altijd het geval te zijn. Biecht je jouw gevoelens op aan de persoon die je leuk vindt, dan loop je altijd het risico afgewezen te worden. Heb jij te maken gehad met een vervelende afwijking en zit je hierdoor met jezelf in de knoop? Lees dan in dit artikel wat je moet doen om je beter te voelen. Heb je zelf een liefdesverklaring ontvangen en vind je de persoon in kwestie eigenlijk niet zo leuk? Dan lees je op deze pagina ook kort wat je in dit geval moet doen.

Omgaan met afwijzing: drie tips

Als je iemand echt leuk vindt, is het vervelend als deze persoon niet op deze manier over jou denkt. Toch is het belangrijk om niet in je verdriet te verzwelgen. De beste manier om met afwijzing om te gaan, is door onderstaande drie tips op te volgen als je afgewezen bent.

Tip 1: dring je niet op. Vindt iemand jou niet leuk, dan kun je hier niets aan veranderen. Het heeft geen nut om je aan jouw ‘crush’ op te dringen, want hier vindt hij of zij jou heus niet leuker door.

Tip 2: zoek afleiding. Je kunt afleiding zoeken door een andere leuke man of vrouw te zoeken, maar ook door je gewoon bezig te houden met je werk, met je hobby’s of met je vrienden.

Tip 3: relativeer. Het is vervelend dat iemand die jij leuk vindt jou niet zo leuk vindt, maar het is niet het einde van de wereld. Er zwemmen meer vissen in de zee, dus verzwelg niet in zelfmedelijden als iemand je niet zo leuk vindt. Je mag best verdrietig zijn, maar na een tijdje ga je gewoon weer verder met je leven.

Zelf iemand afwijzen

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat iemand jou de liefde verklaart, maar jij deze persoon echt niet leuk vindt op deze manier. De beste manier om hiermee om te gaan, is door gewoon eerlijk te zijn. Houd hem of haar niet aan het lijntje, maar geef eerlijk aan dat je deze persoon niet op deze manier leuk vindt. Wees niet te hard, maar wees ook zeker niet te vaag. Ben je te vaag, dan houdt hij of zij nog hoop en hierdoor wordt de afwijzing alleen maar moeilijker. Houd rekening met de gevoelens van de ander, maar wees wel eerlijk en duidelijk.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply