Alles wat je moet weten over affaires

Ben je ontzettend gelukkig in je relatie, dan heb je genoeg aan je partner. Waarschijnlijk moet je er niet eens denken stiekem met een andere man of vrouw bezig te zijn. Kom je iets tekort in je relatie, bijvoorbeeld aandacht, liefde of passie, dan wordt dit al verleidelijker. In dit geval kun je een affaire starten.

Op deze pagina lees je meer over affaires. Zo lees je wat een affaire precies is, maar ook hoe affaires ontstaan, welke soorten affaires we onderscheiden en waarom je geen of juist wel een affaire zou kunnen starten. Tot slot lees je in dit artikel ook op welke datingsites je moet zijn als je online naar een minnaar of minnares wil zoeken. Kortom, op deze pagina lees je alles wat je moet weten over affaires.

Wat is een affaire?

Het is lastig om precies uit te leggen wat een affaire is. De betekenis van dit begrip is namelijk voor iedereen weer anders. De een spreekt over een affaire als iemand langere tijd seks heeft gehad met iemand anders dan zijn of haar partner. De ander spreekt al over een affaire als er een emotionele relatie is met iemand anders dan de eigen partner. Hoe het begrip ‘affaire’ geïnterpreteerd wordt, verschilt simpelweg per persoon.

Over het algemeen spreken we over een affaire als je een relatie hebt met iemand anders dan je partner. Dit kan een romantische relatie zijn, maar ook een seksuele relatie. Heb je een keer seks met iemand anders, dan is er nog geen sprake van een affaire. Spreek je meerdere keren af voor seks, dan kun je dit wel een affaire noemen. In dit geval is er echt een seksuele relatie, al is deze misschien niet serieus.

Hoe ontstaan affaires?

Ben je dolgelukkig met je partner, dan is de kans klein dat je een affaire krijgt met een andere man of vrouw. De meeste affaires ontstaan als een van de twee personen in een relatie ongelukkig is of in ieder geval iets tekort komt in de relatie. Je kunt bijvoorbeeld een emotionele affaire met iemand krijgen als je geen aandacht krijgt van je eigen partner. En heb je nooit seks met je partner? Dan is de kans dat je verleid wordt tot een seksuele relatie met een ander ook groter.

De verschillende soorten affaires

Iedere affaire is uniek. Het is dan ook lastig een affaire in een hokje te plaatsen. Toch onderscheiden we verschillende soorten affaires. Deze worden hieronder kort beschreven.

De seksuele affaire

Een seksuele affaire draait om lust. Je vindt je minnaar of minnares niet echt leuk, je bent bijvoorbeeld niet verliefd, maar je voelt simpelweg veel lust voor hem of haar. De seksuele affaire ontstaat vaak bij mensen die op seksueel vlak iets tekort komen bij hun eigen partner. Wil jij bijvoorbeeld regelmatig seks, maar wil je partner bijna nooit of zelfs nooit meer met je naar bed? Dan kun je sneller verleid worden tot een seksuele affaire met iemand die je seksueel aantrekkelijk vindt.

De romantische affaire

Bij een romantische affaire is er meer aan de hand. Je vindt iemand niet alleen sexy, maar je vindt deze man of vrouw echt leuk. Samen doen jullie leuke dingen, die je misschien eerst ook deed met je partner of zelfs nog steeds doet met je eigen partner. Sommige mensen gaan zelfs op vakantie met hun minnaar of minnares.

Haal je niet voldoende liefde, aandacht of voldoening uit je relatie? Dan kan er een romantische affaire ontstaan. Heb je een romantische affaire, dan betekent dit overigens niet dat je niet meer van je eigen partner houdt. Soms is de liefde voor je minnaar of minnares zo sterk, dat je erdoor overvallen wordt. Je houdt nog wel van je partner, maar je kunt de liefde met je minnaar of minnares niet weerstaan. Zo ontstaat er een romantische affaire.

De wraak affaire

Sommige mensen beginnen een affaire om wraak te nemen op hun partner. Je kunt wraak willen nemen als je partner vreemd is gegaan, maar ook als je partner niet lief genoeg voor je is, je geen aandacht geeft en ga zo maar door. Dat je partner je niet behandeld zoals je behandeld wil worden, is eigenlijk geen vrijbrief om een affaire te starten. Toch zijn er veel mensen die om deze reden in aanraking komen met een andere man of vrouw.  

Redenen om geen affaire te beginnen

Er zijn vele redenen om geen affaire te beginnen. Ten eerste kwets je je partner ontzettend als hij of zij ontdekt dat je een andere man of vrouw ziet. Dit kan desastreuse gevolgen hebben voor je relatie. Veel relaties eindigen door de ontrouw van een van de partners.

Daarnaast kun je zelfs in problemen komen met de kinderen als je een affaire begint. Zijn je kinderen al wat ouder, dan worden ze gegarandeerd boos als ze erachter komen dat je vreemd bent gegaan. Zijn ze nog niet oud genoeg om dit te begrijpen? Dan kun je in problemen komen met de kinderen door je partner. Hij of zij kan de kinderen bijvoorbeeld van je weg houden, als straf op jouw affaire.

Tot slot kun je last krijgen van je geweten als je een affaire start. Ook is niet altijd even gemakkelijk om zo veel te moeten liegen. Om jezelf niet te verraden, moet je continu oppassen wat je zegt. Dit maakt een affaire eigenlijk best vermoeiend.  

Redenen om wel een affaire te beginnen

Ondanks de nadelen van een affaire, kun je er toch voor kiezen een affaire te starten. Je kunt dit bijvoorbeeld doen om jezelf wat meer geluk te gunnen. Je wil niet weg bij je partner, maar je bent ook niet echt gelukkig. Zonder weg te gaan bij je partner, gun je jezelf toch wat meer geluk in je leven. Ook maak je je leven een stuk spannender als je een affaire hebt. Voor jou geen sleur, maar spannende geheimen, leuke dates en goede seks.

Tot slot kan een affaire je helpen eindelijk die grote stap te nemen in je leven, door weg te gaan bij je partner. Ben je verliefd geworden op iemand anders? Dan zie je pas echt dat je niet gelukkig bent met je huidige partner. Dit kan een goede reden zijn om hem of haar uiteindelijk te verlaten. Een affaire kan je dus ook zeker een stap verder helpen in je leven.

Datingsites voor spannende affaires

Er zijn diverse datingsites die zich speciaal richten op mensen die een minnaar of minnares zoeken. Voor seksuele affaires, maar ook voor romantische affaires. Enkele bekende datingsites waar je je voor kunt inschrijven als je een affaire wil starten, zijn de websites Second Love, Victoria Milan, SF.Dating, C-Date en Ashley Madison.

Bekijk deze websites eens goed, vergelijk de websites met elkaar en je komt er vanzelf achter welke site het beste bij jou past. Door een account aan te maken op deze datingsite, kom je vanzelf in aanraking met leuke mannen of vrouwen die hetzelfde zoeken als jij. Een seksuele affaire, een romantische affaire of gewoon een onschuldige flirt. En ben je klaar met jouw (online) affaire? Dan verwijder je gewoon je profiel, om je weer volledig op je partner te richten. Je bepaalt helemaal zelf hoe ver je jouw affaire laat gaan.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply