Aan de slag als webcammodel om geld te verdienen

Voor veel vrouwen is het een droom om aan de slag te mogen gaan als model voor bekende internationale merken. Helaas lukt het veel vrouwen niet om het uiteindelijk ook tot een dergelijke functie te schoppen! Een alternatief voor het worden van een model voor grote internationale merken, is het werk als webcammodel. Er zijn verschillende websites waarop je heel eenvoudig een account aan kunt maken om direct te starten als webcammodel. In het beste geval verdien je al snel vijftigduizend dollar per jaar met dit werk.

Hoe kan werken als webcammodel?

Een webcammodel dient bezoekers zo goed mogelijk te vermaken via handelingen voor de webcam, die vaak seksueel getint zijn. Deze bezoekers kunnen betalen om je extra handelingen uit te laten voeren, om je een extra zetje in de rug te geven, als fooi, of om met je te kunnen chatten. Het verschilt per netwerk voor welke functies een bezoeker zal moeten betalen. Om deel te nemen kunnen nemen aan deze netwerken dien je vaak vooraf speciale software te installeren.

Tijdens een webcamshow mag je altijd zelf bepalen tot waar je gaat. Je hoeft dus geen handelingen uit te voeren die je niet wilt uitvoeren. Daarbij hoef je vaak niet aan bepaalde eisen te voldoen op het gebied van geslacht of uiterlijk om als webcammodel aan de slag te kunnen gaan. Buiten het feit dat je natuurlijk minimaal 18 jaar oud moet zijn. Vaak blijkt dat dit werk voornamelijk voor vrouwen interessant is en in veel mindere mate voor mannen.

Aan de slag als online webcammodel

Voor het werk als webcammodel heb je niet veel meer nodig dan een snelle computer, een webcam en een internetverbinding. Veel bezoekers geven de voorkeur aan modellen met een snelle internetverbinding, om haperingen in het beeld te kunnen voorkomen. Daarbij is een snelle internetverbinding noodzakelijk als je op meerdere netwerken tegelijkertijd wilt kunnen werken. Om aan de slag te kunnen gaan als webcammodel dien je vaak vooraf een kopie van je identiteitsbewijs naar het netwerk te sturen, zodat gecontroleerd kan worden of je oud genoeg bent.

De verdiensten van een webcammodel

Het inkomen van een webcammodel hangt natuurlijk sterk af van het aantal bezoekers wat je krijgt, de handelingen die je uit wilt voeren en het platform waarop je actief bent. Zo is het bij internationale webcamplatforms mogelijk om gratis te chatten met leden. Een webcammodel kan op een dergelijk webcamplatform enkel verdienen aan fooien en privéshows voor bezoekers. Een fooi loopt vaak al snel op tot zo’n 10 dollar per keer.

Een bekend Nederlands platform voor webcammodellen is IsLive. Bij dit netwerk kunnen bezoekers je alleen zien als ze betalen. Hiervoor krijg je 18 cent per bezoeker per minuut die naar je livestream kijkt. Hoewel dit in eerste instantie wellicht wat weinig lijkt, kunnen de inkomsten snel oplopen als het aantal bezoekers groeit.

Een account aanmaken als webcammodel

Een webcammodel kan zich het beste aanmelden bij het reeds beschreven Islive, anders is Myfreecams ook een geode optie om voor het eerst kennis te maken met deze branche. Niet alleen ben je niet direct voor iedereen te zien, ook gelden hier geen eisen op het gebied van uiterlijke kenmerken. Een groot voordeel aan dit netwerk is dat de support in het Nederlands aangeboden wordt, waardoor je snel en duidelijk antwoord krijgt op je vragen over het werk van een webcammodel.

Mocht je meer ervaring hebben in het werk als webcammodel en de Engelse taal redelijk goed spreken, dan kun je ook een account aanmaken op internationale platforms. Op deze platforms verdien je vaak meer, doordat het aantal bezoekers groter is. Een nadeel aan de internationale webcamplatforms is natuurlijk dat je een grotere concurrentie hebt van andere modellen op het platform, die van verschillende landen uit de hele wereld komen. Een groot internationaal webcamplatform die als vertrouwd bekendstaat onder webcammodellen zijn Chaturbate en Stripchat.

Tips voor online webcammodellen

In het begin kan het werk van een webcammodel behoorlijk spannend zijn. Je hebt immers waarschijnlijk niet eerder seksueel getinte beelden aan andere mannen en vrouwen getoond, die je niet kent. Het is raadzaam om verschillende platforms voor webcammodellen uit te proberen, totdat je een netwerk gevonden hebt die bij je past. Kijk bijvoorbeeld naar andere leden die actief zijn op een netwerk, kijk naar de reactie van mannen op je beelden, enzovoorts.

Ook is het aan te raden om voor meerdere platforms tegelijkertijd te werken als je internetverbinding dit toelaat. Door op meerdere platforms te werken bereik je een groter publiek en zullen je inkomsten dus toenemen. Houd er rekening mee dat je voor het werk op internationale netwerken Engels moet spreken. ManyCam biedt handige software aan, die het mogelijk maakt om op meerdere platforms te werken.

Je eerste uitbetaling op een webcamplatform

Nu het je gelukt is om een account aan te maken en je eerste geld te verdienen met het werk als webcammodel, wil je wellicht een uitbetaling aanvragen. Het Nederlandse platform IsLive biedt de mogelijkheid om je verdiende geld binnen tien dagen op je bankrekening te laten storten, mits je saldo minimaal 150 euro is. Het is niet mogelijk om je verdiensten eerder uit te laten betalen, tenzij je het account op IsLive volledig verwijdert.

Als je het saldo op een internationaal webcamplatform uit wilt laten betalen naar een bankrekening is dit moeilijker of zelfs helemaal niet mogelijk. Wel is het mogelijk om voor de betaaloptie “Payoneer MasterCard” te kiezen, waarbij je een soort tijdelijke pinpas thuisgestuurd krijgt. Deze pinpas kun je gebruiken om je verdiensten via een Nederlandse pinautomaat op te nemen. Het is zelfs mogelijk om met deze tijdelijke pinpas in Nederlandse winkels te pinnen. Houd er rekening mee dat deze pinpas niet gratis is, maar dat je hier maandelijks twee dollar voor dient te betalen.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply