Zoosk is een datingsite die in ruim 80 landen actief is en hier 27 miljoen leden heeft. Dit maakt de datingsite tot een van de grootste online dating platforms ter wereld, die iedere dag weer vele nieuwe leden aantrekt. Wat de datingsite uniek maakt ten opzichte van andere datingsites, is de zelflerende matchtechnologie van de datingsite. Met deze technologie vind je eenvoudig de beste matches, die steeds beter worden omdat het systeem van zichzelf leert. Wijs je een match af, dan onthoudt het systeem dit en wordt hier rekening mee gehouden bij de volgende matches die je aangeboden krijgt.

De betrouwbaarheid van Zoosk

Zoosk heeft geen datingsite keurmerken en heeft ook geen Thuiswinkel Waarborg keurmerk gekregen, maar dit betekent niet dat de datingsite niet betrouwbaar is. De reden dat de datingsite geen Nederlandse keurmerken heeft gekregen, heeft te maken met het feit dat de datingsite niet oorspronkelijk uit Nederland komt en zich dus niet enkel richt op deze markt.

Zoosk heeft wel Algemene Voorwaarden en een privacy policy opgesteld, maar deze documenten zijn enkel beschikbaar in het Engels, Duits, Spaans, Frans of Italiaans. Spreek je deze talen niet, dan is het een beetje lastig om te weten waar je precies mee instemt als je lid wordt van Zoosk. Wel maakt de datingsite altijd gebruik van een beveiligde SSL-verbinding en zeker bij het verrichten van betalingen, waardoor jouw persoonlijke betaalgegevens nooit gestolen kunnen worden.

Zoosk geeft aan geen achtergrondonderzoek te doen naar de nieuwe leden van de datingsite, wat betekent dat iedereen lid kan worden van de website. De datingsite geeft aan leden wel te willen beschermen, maar dat leden wel de verantwoordelijkheid zelf te bepalen of iets wel of niet veilig is. Dit betekent dat de datingsite je wel wil helpen jezelf te beschermen, maar hier geen verantwoordelijkheid voor neemt. Zo geeft Zoosk wel tips over het herkennen van fake profielen en het afspreken met een match, maar houden leden zelf de verantwoordelijkheid over hun veiligheid.

Bij het rondkijken in het ledenaanbod van Zoosk, zien we meteen dat er veel fake leden, lege profielen en inactieve profielen tussen staan. Houd er rekening mee dat als je lid wordt van de datingsite, je tussen deze profielen moet zoeken naar leuke singles om mee te chatten.

Inschrijven bij Zoosk

Wil je je inschrijven bij Zoosk, dan kun je zelf kiezen of je jouw persoonlijke gegevens handmatig invult of laat invullen door jouw profiel te koppelen met Facebook of Google+. Welke optie je ook kiest, je moet altijd je geboortedatum, e-mailadres, geslacht en wachtwoord invullen. Ook vul je in op welk geslacht je valt, zodat de datingsite hier rekening mee kan houden bij het aanbieden van matches op basis van jouw profiel. Ook wordt gevraagd om een foto toe te voegen, die je wederom eventueel van Facebook of Google+ af kunt halen. Wil je geen foto toevoegen, dan sla je deze stap over.

Om je profiel verder in te vullen, worden er ook meer persoonlijke vragen gesteld. Denk hierbij aan vragen over je lichaamsbouw, je opleidingsniveau, je etnische achtergrond en of je kinderen hebt. Heb je alles ingevuld, dan wordt er een bevestigingsmail met activatielink naar het door jou opgegeven e-mailadres gestuurd. Heb je op deze link geklikt, dan is jouw profiel officieel aangemaakt en kun je meteen starten met daten via Zoosk.

De kosten van Zoosk

Je kunt je gratis inschrijven bij Zoosk, waarna je gratis op zoek kunt gaan naar leuke matches. Wil je iemand een bericht sturen, wil je chatten of wil je andere functies van de datingsite gebruiken, dan heb je een betaald abonnement nodig. Voor dit abonnement betaal je 30,24 euro per maand, 21,16 euro per maand voor drie maanden en 15,12 euro per maand voor een half jaar. Hoe langer je jouw abonnement door laat lopen, hoe goedkoper je maandelijks uit bent bij Zoosk. Je kunt jouw abonnement betalen door middel van iDeal, maar ook door middel van een bankoverschrijving.

Zowel gratis als betalende leden kunnen Zoosk munten kopen om premium functies van de datingsite te gebruiken. Denk hierbij aan het promoten van je profiel, maar ook aan het ontgrendelen van matches, het kopen van virtuele cadeautjes en het ontvangen van een afleveringsbevestiging voor berichten die je verstuurt. Je kunt Zoosk munten kopen door een pakket aan te schaffen met 180 munten (19,36 euro), een pakket te kopen met 480 munten (38,72 euro) of een pakket aan te schaffen van 1800 munten (96,80 euro). Ook hierbij geldt dat hoe meer munten je koopt, hoe goedkoper je uiteindelijk uit bent per munt die je aanschaft. Je kunt ook munten verdienen door mee te doen aan diverse aanbiedingen of onderzoeken, zodat je nog meer geld kunt besparen.

De mobiele app van Zoosk

Zoosk heeft niet alleen een mobiele website, maar ook een gratis dating app. Met deze app kun je gemakkelijk chatten, berichten versturen en zoeken naar nieuwe matches via je smartphone en/of tablet. De Zoosk app is zelfs een van de meest gedownloade dating apps in de Apple App Store en dit zegt zeker iets over de kwaliteit van deze app. De app is verder ook beschikbaar in de Google Play Store voor apparaten met Android als besturingssysteem.

Acties en kortingen

Zoosk.nl heeft geregeld acties en kortingen. Kijk voor actuele kortingen en het laatste nieuws op onze dating acties en dating nieuws pagina.

Uitschrijven bij Zoosk

Om je uit te schrijven bij Zoosk, moet je eerst je abonnement stopzetten. Dit doe je door naar ‘Instellingen’ te gaan, op ‘Abonnement’ te klikken en vervolgens op de optie ‘Annuleer mijn abonnement’ te klikken. Pas als je dit gedaan hebt, kun je jouw profiel verwijderen. Dit doe je door naar ‘Instellingen’ te gaan, op ‘Accountstatus’ en ‘Bewerken’ te klikken en vervolgens op de optie ‘Deactiveren’ te klikken. Heb je dit gedaan, dan wordt gevraagd of je jouw account echt wil verwijderen. Geef je aan dat je zeker bent van je keuze, dan wordt gevraagd waarom je jouw account wil verwijderen. Heb je jouw reden van uitschrijven ingevuld, dan wordt jouw account verwijderd en krijg je hier een bevestigingsmail van.

Na het deactiveren van je profiel is jouw Zoosk profiel niet meer zichtbaar voor andere leden. Wel worden jouw gegevens bewaard in de database van Zoosk, zodat je snel en gemakkelijk terug kunt keren bij de datingsite als je toch van gedachten verandert bent. Het enige gegevens die je nodig hebt om jouw account in dit geval te heractiveren, zijn jouw e-mailadres en wachtwoord. Wel moet je er rekening mee houden dat je jouw Zoosk munten kwijt bent als je jouw account hebt verwijderd, ook als je later weer terugkomt bij de datingsite door jouw account te heractiveren.

6 Total Score
Zoosk Review

Wijs je een match af, dan onthoudt het systeem dit en wordt hier rekening mee gehouden bij de volgende matches die je aangeboden krijgt.

Populariteit
6
Gebruikersgemak
6
Functionaliteiten
6
Klantenservice
6
Kosten
6
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply