Paiq is een datingsite die het net even anders aanpakt dan andere datingsites. Bij andere datingsites maak je namelijk zelf een profiel aan en ga je zelf op zoek naar leuke mannen en/of vrouwen, maar bij Paiq gaat dit iets anders. Na het aanmaken van een account, matcht deze datingsite jou aan leuke singles door middel van een uniek matchingsysteem. Door dit systeem kom je enkel in contact met mensen die bij jou passen en dit maakt jouw zoektocht naar de ideale partner een stuk gemakkelijker. Wat de datingsite nog unieker maakt, is dat de foto’s van leden pas bekend worden gemaakt als je al langer met deze persoon aan het chatten bent. Je komt dus niet in contact met iemand op basis van het uiterlijk, maar op basis van de match die je hebt.

De betrouwbaarheid van Paiq

Paiq heeft geen datingsite keurmerk voor veilig daten, maar heeft wel het keurmerk Thuiswinkel Waarborg. De datingsite had ooit wel een keurmerk voor veilig daten, maar is zelf erg open over het verdwijnen van dit keurmerk. Zo zegt Paiq afgestapt te zijn van het keurmerk, omdat niet alle datingsites met het keurmerk een goede dienstverlening konden bieden aan hun klanten. Dat Paiq het keurmerk niet meer heeft zegt overigens niets over de betrouwbaarheid van de datingsite, want de website is door Tros Radar beoordeeld als de beste datingsite van 2010 en 2011.

Andere leden krijgen jouw profiel pas te zien als je al even aan het chatten bent en dit is zeker een goede maatregel om jouw privacy te beschermen. Niet-leden krijgen jouw gegevens sowieso nooit te zien en als je een contact tegenkomen waar je niet mee wil chatten, kun je deze persoon blokkeren of onzichtbaar worden voor dit lid. Ben je echt door iemand lastig gevallen, dan kun je hier een melding over maken bij Paiq. In dit geval gaan zij de melding na en kunnen ze het profiel in kwestie eventueel blokkeren.

Inschrijven bij Paiq

Om je in te schrijven bij Paiq, moet je enkele stappen volgen. Eerst geef je aan welk geslacht je hebt, om vervolgens aan te geven in welk geslacht je geïnteresseerd bent. Heb je dit gedaan, dan vul je jouw e-mailadres in en klik je op ‘Inschrijven’. Eventueel kun je jouw account koppelen met Google+ of Facebook om je sneller en gemakkelijker in te kunnen schrijven, maar dit is uiteraard niet verplicht.

Heb je jouw inschrijving via mail bevestigd, dan kom je op een pagina waarop je jouw voornaam en wachtwoord in kunt vullen. Deze voornaam hoeft niet jouw echte voornaam te zijn, maar mag ook een nickname zijn. Heb je jouw naam en wachtwoord ingevuld, dan ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden en het privacy beleid en worden jouw gegevens opgeslagen. Hierna word je meteen doorgestuurd naar een lijst met enkel vragen, die je in moet vullen om de juiste matches te krijgen. Je vult onder andere je leeftijd, woonplaats, opleidingsniveau, lengte, gewicht, kinderwens en huidige relatiestatus in. Hierna word je doorgestuurd naar een nieuwe pagina met vragen over jouw persoonlijkheid, waarvan de antwoorden tevens worden gebruikt in het matchingproces van Paiq. Heb je alle vragen ingevuld, dan moet je minimaal 1 foto plaatsen. Wil je dit niet, dan klik je dit scherm gewoon weg en hoef je geen foto te plaatsen op jouw profiel.

De kosten van Paiq

Je schrijft je gratis in bij Paiq en kunt op dit moment gebruik maken van het gratis Paiq Basic lidmaatschap. Hiermee kun je singles ontmoeten en diverse functies van de datingsite gebruiken, maar niet alle functionaliteiten van de datingsite zijn toegankelijk met het gratis profiel. Wil je wel alle functies gebruiken, dan moet je jouw profiel upgraden naar een Paiq Select lidmaatschap. Hier betaal je maandelijks een vast bedrag voor, zodat je diverse voordelen hebt op de datingsite. Je ontvangt iedere dag bijvoorbeeld een nieuw matchvoorstel, je kunt direct scherpe foto’s zien van je matches en je kunt een match accepteren of blokkeren. Verder krijg je ook iedere week 150 credits bij het betaalde lidmaatschap, die je vrij kunt gebruiken voor allerlei extra’s van de datingsite. Elke week worden de credits van een Select lid aangevuld tot 150 credits. Deze kun je dus niet opsparen. Zo wil Paiq Select leden graag actief houden op de site. De kosten van het lidmaatschap zijn de eerste maand 19,50 euro. De maanden die hierna volgen, betaal je 9,50 euro per maand. Eventueel kun je enkele maanden vooruit betalen, maar dit is niet verplicht.

Paid Select kosten

1 maand voor € 19,50
3 maanden voor € 38,50
6 maanden voor € 67,00
10 maanden voor € 95,00

Het is ook mogelijk om credits aan te schaffen bij jouw gratis lidmaatschap, zodat je de credits vrij in kunt zetten bij het daten en niet aan een abonnement vast zit. Je kunt credits kopen, verkopen of verdienen. Je verdient credits door vrienden uit te nodigen voor Paiq (waarna zij lid worden) of door je contacten te beoordelen op verzoek van de datingsite. Wil je credits kopen, dan kun je uit vier creditpakketten kiezen:

40 credits voor € 1,-
150 credits voor € 3,-
550 credits voor € 10,-
1500 credits voor € 25,-

Je kunt credits aanschaffen via iDeal, creditcard, Bancontact, SOFORT, PayPal, Paysafecard, en Bitcoin.

De mobiele app van Paiq

Paiq heeft niet alleen een mobiele website, maar ook een goed werkende mobiele applicatie. De app is geschikt voor Android en iOS en geeft pushmeldingen als je een bericht ontvangt of als jouw contacten online zijn. Ook ontvang je via de app matches waarvan de foto wazig is gemaakt, waarna de foto vanzelf scherper wordt als je met deze persoon kletst via de chatfunctie van de app.

photosquares

mainscreen

takequiz

speeddate

questionsmatchinfo

 

Acties en kortingen

Paiq.nl heeft geregeld acties en kortingen. Kijk voor actuele kortingen en het laatste nieuws op onze dating acties en dating nieuws pagina.

Uitschrijven bij Paiq

Om je uit te schrijven bij Paiq, volg je de volgende stappen:

  1. Log je in bij Paiq.
  2. Ga naar het menu en klik op je “profielplaatje” en dan op “uitschrijven”
  3. Geef een reden van uitschrijven en vervolgens je wachtwoord. Vink het vakje “Ik weet dat mijn contacten, chat-geschiedenissen, profiel-gegevens, etc, hierna nooit meer op te vragen zullen zijn.” Klik daarna op “Uitschrijven”

Wil je enkel tijdelijk geen gebruik maken van de diensten van Paiq, dan kun je jouw doorlopende betalingen aan Paiq ook tijdelijk uitschakelen. Ga je weer daten, dan zet je de betalingen weer aan en kun je meteen aan de slag.

Paiq contact adres

Paiq BV
Nijverheidstraat 11-1
7511 JM, Enschede
Kvk: 55139612
BTW-nummer: 8148.21.443B01
E-mail: support@paiq.nl

 

7.5 Total Score
Paiq Review

Wat de datingsite nog unieker maakt, is dat de foto’s van leden pas bekend worden gemaakt als je al langer met deze persoon aan het chatten bent.

Populariteit
7.5
Gebruikersgemak
7.5
Functionaliteiten
7.5
Klantenservice
7.5
Kosten
7.5
1 Comment
  1. Reply
    Wilma januari 4, 2017 at 1:00 pm

    Wat Paiq uniek maakt, is dat de foto’s van leden pas bekend worden gemaakt als je al langer met deze persoon aan het chatten bent.

    Dit verhaal kan ik inderdaad bevestigen. Tegelijkertijd vind ik het ook fijn dat niet iedereen direct mijn foto ziet. Ik ben al jaren actief bij Paiq en ik heb al wat leuke dates gehad. Helaas nog niet de ware gevonden, maar ik blijf het proberen ;).

Leave a reply