OKCupid.com

OKCupid.com is een internationale datingsite, die volledig in het Engels weergegeven wordt. Mocht je geen Engels spreken, dan is het sterk aan te raden om naar een andere online datingsite te zoeken. Er zijn gelukkig voldoende alternatieven die wel volledig Nederlands zijn! Juist doordat deze datingsite volledig Engelstalig is, kun je hier leuke single mannen en vrouwen uit verschillende andere Europese landen treffen. Wie wil er nou geen knappe vrouw uit Polen of Rusland? Of wellicht een nette Italiaanse of Franse man? Enzovoorts. Reden genoeg om deze online datingsite nader te bekijken!

Een gratis profiel aanmaken bij OKCupid.com

Voordat je in de database met leden van OKCupid.com kunt zoeken, zal je een account aan moeten maken. Net als bij veel andere online datingsites is het aanmaken van een account ook bij OKCupid.com gratis. Met een gratis profiel heb je echter nog geen toegang tot alle functies van de datingsite. Helaas is op de voorpagina van deze datingsite niet direct te zien voor welke diensten betaald moet worden.

Het is aannemelijk, op basis van ervaringen met andere datingsites, dat je voor het versturen van berichten moet betalen. Dit kan als een nadeel worden beschouwd, omdat de kosten bij langere gesprekken al snel flink zullen oplopen. Andersom is de kans op nepprofielen kleiner wanneer er betaald moet worden voor het gebruik van functies binnen een datingnetwerk. Kwaadwillende personen die nepprofielen aanmaken zullen immers sneller voor een gratis datingsite kiezen, waar zij in alle rust hun gang kunnen gaan.

Leuke matches vinden en contacteren

Met een gratis profiel kun je al wel vast zoeken naar matches die je mogelijk aanspreken. Deze matches kun je vervolgens een berichtje sturen, om ze beter te leren kennen. Het is aan te raden om direct twee of drie profielen een bericht te sturen. De kans bestaat immers dat profielen inactief zijn, waardoor je geen reactie krijgt. Mocht je wel een reactie krijgen, dan kun je elkaar direct beter leren kennen.

Bouw het contact wat je met elkaar hebt rustig op en val niet direct met de deur in huis. Begin bijvoorbeeld nooit direct over het uitwisselen van telefoonnummers, contact via de webcam, een date buiten de datingsite om, enzovoorts. Nederlanders zijn vaak erg direct, waar veel buitenlandse singles niet van gediend zijn. Probeer je zeker in het begin enigszins in te houden, om te voorkomen dat matches worden afgeschrikt.

Voor- en nadelen van OKCupid.com

OKCupid.com is een internationale datingsite, wat als een voor- en nadeel kan worden gezien. Het is een nadeel omdat de kans op een match kleiner is en je weinig aan deze datingsite hebt, als je geen Engels spreekt. Een voordeel is het feit dat je ook singles uit andere landen kunt ontmoeten. Ook het feit dat er veel gebruikers actief zijn op OKCupid.com spreekt in het voordeel van deze website. Des te meer actieve leden een datingsite immers heeft, des te groter wordt de kans op een succesvolle match.

Een nadeel is dat niet direct duidelijk is voor welke diensten betaald moet worden bij het gebruik van OKCupid.com Ook is het niet mogelijk om vooraf naar matches te zoeken, waardoor je altijd eerst een account aan zal moeten maken. Niet iedere single man of vrouw vindt dat een fijne gedachte. Andersom maakt vrijwel iedere online datingsite gebruik van een dergelijk systeem om nieuwe leden aan te trekken.

 

6 Total Score

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply